Jatkan ainakin vuoden


Alkuvuosi on kaikkien mahdollisten jäsenmaksujen maksamisen aikaa. WordPress kävi silpaisemassa tililtäni kuluvan vuoden maksun. Olen jo pitkään aikonut luopua blogin kirjoittamisesta, koska minulla ei mitään maatakaatavaa asiaa taida oikein olla. Unohdin sanoa sopimuksen irti. Toinen automaattiveloittaja oli kuvat.fi. Sekin on vain roikkunut enkä ole päivittänyt sivustoani enää moneen vuoteen. Olisikohan siinäkin aktivoitumisen paikka. Paljon poistettavaa ja paljon lisättävää. Kuvia löytyy juhani.jalkanen.pic.fi. Senkin voisin päivittää, koska vuoimaksu on veloitettu.

Ruokintaa olen jatkanut edellisen talven tapaan. Kuorellisista auringonkukan siemenistä olen kokonaan luopunut ja siirtynyt kuorettomiin. Ne ovat kallimpia, mutta niitä tippuu maahan huikeasti vähemmän ja uskon, että koko talven siemenlasku tulee olemaan edellistalvea pienempi. Uskon myös, että keväällä pääsen vähemmällä paikkaa siivotessani. Olen lisännyt tarjontaan kuivattuja jauhomadon matoja, jotka eivät ainakaan vielä ole oikein kelvanneet kenellekkään. Kauran jyviä on myös tullut mukaan eivätkä nekään taida oikein maistua kuin keltasirkulle. Löysin Terrasta oraville tarkoitetun pähkinäautomaatin, jonka laitoin paikalleen muutama päivä sitten. Oravat eivät vielä ole keksineet sitä hyödyntää vaikka niitä käy päivittäin ruokinnalla 2-4 kaveria. Olen nähnyt sellaisen käytössä ja oravat osaavat varsin taidokkaasti nostaa sen kannen ylös ja hakea pähkinöitä syödäkseen.

Lajeja on lokakuun alusta alkaen käynyt 16. Ei ole ollut mitään erikoisuuksia. Harmaapäätikka käy nyt paikkan löydettyään, yleensä aamuhämärissä, 2-3 kertaa viikossa. Kuvassa vielä viimetalvisia kuorellisia siemeniä, jotka käytin loppuun.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 051119_3857-3.jpg

3 lohkoa206 sanaa 3 lohkoa valittu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s