Gimp ja oravista


Jaana viestitti eilen voisinko auttaa häntä innokasta kuvaaja-aloittelijaa kuvan käsittelyssä erään toiminnon kanssa. Jaana käyttää Gimp-kuvankäsittelyohjelmaa sen maksuttomuuden takia. Sillä minäkin kauan sitten aloitin. Puolitoista vuosikymmentä sitten taisi käyttö olla hieman toisenlainen. Jaanaa auttaakseni latasin Gimpin omalle koneelleni. Hetkellisen avun tyttärelle löysin, en kuitenkaan lopullista vaihtoehtoa.

Gimpistä löytvät alkutarkastelun perusteella kaikki kaupallisten ohjelmien toiminnot. Tutkistelen niitä pikkuhiljaa, mutta ensikokemuksen mukaan vaikuttaa aivan kelvolliselta ohjelmalta Tarkoituksena ei toki ole luopua nykyisistä ohjelmista, koska niihin olen jo oppinut ja tottunut.

Sitten oravista:

undefined

Ruokinnalla käy päivittäin 3 oravaa ja yksi silloin tällöin. Koko talven niitä seuranneena olen oppinut ne kaikki tunnnistamaan hieman erilaisen talviturkin värityksen perusteella. Ne myös käyttäytyvät minua ja toisiaan kohtaan erilailla. Se harvoin käyvä kuvittelee olevansa paikan kingi ja ajaa paikalla olijat koivun oksalle ja on myös aroin. Kaksi niistä on jo oppinut tietämään, että ulos tullessani minua ei tarvitse lähteä karkuun. Toteavat vain, että Jalkanenhan se siinä, jatketaan ruokailua. Kuvassa oleva kaikkein kesyin veijari on ainoa, joka uskaltautuu ruokinta-automaalle kokonaan. Muut pysyvät maassa tai roikkuvat jalat pylväissä ja yrittävät sieltä napsia einestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s