Saunomisesta


Ensiksi. Olin aikonut luopua blogin pitämisestä. WP kävi kuitenkin rohmuamassa kortiltani kuluvan vuoden maksun. Siispä jatkan. Vähän siitä yläpalkissa olevassa sivut-osoitteessa, jota en saa siirrettyä tänne artikkeleihin.

Katsoin illalla Puoli Seitsämän ohjelmassa kapellimestari Santtu-Matti Rouvalin haastettelun. Mainio ja lahjakas tyyppi. Kertoi haastetteluissa törmänneensä usein kysymykseen suomalaisten saunomistavoista. Alastomanako? Olen viime aikoina törmännyt siellä täällä samaan aiheesen.

Olin viettämässä uutta vuotta 2013/14 Pallaksen hotellissa. Koko hotelli oli varattu jollekkin brittiläiselle matkatoistolle. Satuin saamaan ainoan vapaan huoneen. Olin ainoa suomalainen brittien joukossa.

Menin ennen ruokailua hotellin tarjoamaan yleiseen miesten saunaan. Riisuin vaatteeni. Kävin suihkussa ja menin löylyhuoneeseen niinkuin suomalaiset menevät. Vastapäisellä lauteella istui kaksi miestä joista toisella oli kaksi alakouluikäistä poikaa mukanaan. Kaikki uimahousuissa. Istuin omalle puolelleni kiuasta ja heitin pienen kipollisen löylyä ja vaihdoimme muutaman sanan. Sitten tein virheen. Nostin jalkani kiukaan viereiselle kaiteella niinkuin tapa on ja muutaman sekunnin jälkeen sain saunoa omissa oloissani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s