Kaksi viikkoa autossa vol 3


Kun tilaisuus on, siitä pitäisi ottaa vaarin. Edellisessä postauksessa kerroin, että tarkoituksenani oli käydä tuloani seuraavana aamuna kuvaamassa kännykkäkuvien lisäksi Okshornaa kamerallakin. Eipä onnistunut. Tietöiden tekijät olivat yön ja aamun aikana sulkeneet alueen kaksimetrisillä aidoilla eikä sinne ollut mitään pääsyä. Ei kun jatkamaan matkaa.

Ajoin ensiksi katsomaan Senjahopenin kylään, joka on hienossa paikassa vuonon pohjukassa. Kylään tullessani huomasin jo kyltin, jonka mukaan alempana olisi paikka, jossa voisin tyhjentää auton kemiallisen vessan. Poislähtiessäni käytin tilaisuutta hyväkseni. Norjalaiset ovat ystävällistä kansaa. Tyhjennyspaikalla ährätessäni naapuriin tuli pari työmiestä, jotka moikkasivat ulkolaista karavaanaria. Kumpikaan ei todennäköisesti Suomessa tulisi kyseeseen: tyhjennyspaikan osoittaminen ja järjestäminen ja uppo-oudon ulkolaisen tervehtiminen.

Matka jatkui sitten pienelle Husøyn saarelle. Taas jouduin muutamin paikoin tuijottamaan tietä muutaman metrin päähän auton keulasta. Yhdelle levähdyspaikalle uskaltauduin pysähtymään ja kipaisemassa ottamaan muutaman kuvan.

Husøy on pieni saari, jonne on tehty pengerretty tie. Toivomus oli, että autot jätettäisiin ”mantereen” puolelle. Hyvä niin. Ei siellä olisi isolla autolla olisi mitään tehnytkään.

Saari on todella pieni, mutta erittäin viehättävä upeassa maisemassa oleva kylä.. Siellä oli mukava liikkua, koska kaikki vastaantulijat lapsista mummoihin ja vaareihin tervehtivät kamera kaulassa kulkevaa ilmiselvää ulkolaista.undefined

Ajoin sitten itään poispäin hienoista maisemista etsien vielä avoinna olevaa leirintäaluetta akkujen lataamista ja suihkua varten. Yksi löytyi, Senja Camping. Ihan siisti ja kaikkia palveluja tarjoava alue 200 NOK:n hintaan. Auton paikoituksen jälkeen soitin puhelun ja asetuin tapani mukaan makuulle oleskelutilan penkeille. Ennenkuin puhelu ehti yhdistyä näin auton kattoikkunoineista 10-15 metrin korkeudella lentävän merikotkan. Kotkia näkee Norjassa joka käyntikerralla, mutta koskaan en ole näin läheltä sellaista nähnyt. Akut sain ladattua, mutta suihku jäi. Olisi pitänyt olla taskussa kymmenkruunuinen automaattiin. Suomessakaan ei kolikoita juuri ole saati sitten Norjassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s