2 viikkoa autossa vol 2


Olen toistakymmentä vuotta käynyt useamman kerran vuodessa Pohjois-Norjassa. Tunnen Narvikista pohjoiseen olevan alueen melko hyvin. Väliin on jäänyt vain monien kehuma Norjan toiseksi suurin saari, Senja, Tromssasta vähän etelään.

Korjaus asiaan tuli nyt Kilpiseltä lähdettyäni.

Silta saarelle lähtee Finnsnesistä. Taas korkeapaikan kammoiselle tuskien silta. Saarella oli menossa monen kymmenen kilometrin mittaisia tietöitä. Itäpuoli saaresta ei ole ”norjalaista” maisemaa, mutta länsipuoli on upeaa. Tiet ovat kapeita ja ison auton kanssa oli välillä pientä taiteilemista. Tunneleita taisi olla saaren reitilläni toistakymmentä, pisimmät yli 2 kilometrisiä, kapeitä nekin.

Ensimmäinen kuvauspaikkani oli kolmisen kilometriä ennen Ersfjordia. Okshornan huiput ovat Trolltungan ja muiden tunnettujen kohteiden joukossa Norjan kuvatuimpia kohteita. Viivyin paikalla vajaan tunnin ihailin maisemia ja kuvasin kännykällä. Onneksi edes sillä. Tarkoitus oli tulla takaisin seuraavana aamuna kameran ja sopivan obiskan kanssa.undefined

Ajoin auton parkkiin Ersfjordin pohjukkaan. Paikan ainoa palvelu oli WC, joka on jonkun kuuluisan arkkitehdin suunnittelema ja joka on tullut maksamaa 1 milj. kruunua. Hyvä että edes se. En ole tainnut ennen olla yhtä upeassa paikassa parkissa. Takana suoraan auton edessä näkyvät äsken mainitut Okshornan laet.

Kuvan mahdollinen sisältö: pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto

Viereen tuli suomalaisessa rekkarissa oleva asuntoauto. Jossain vaiheessa ulos tuli mies, jota menin tavan mukaan jututtamaan. Osoittautuikin, että ikäiseni pariskunta oli saksalainen, jotka olivat tulleet lentäen Rovaniemelle ja vuokranneet auton sieltä. Kun kerroin asuvani siellä, mies kertoi kuulleensa kaupungin sodanaikaisesta kohtalosta, mutta ei koko Lapin hävityksestä. Oli vaiettu asia Saksassa todennäköisesti sikäläisittäin pienenä asiana. Mukava pariskunta. Kun tajusivat, että tiedän Norjankin asioista jonkin verran meillä riitti juttua pitkäksi aikaa. Jossain vaiheessa vielä valoisan aikaan katsoin taivasta ja ennakoin heille, että voisi tulla hieno auringonlasku. Oikeaan osuin. Yksi hienoimmista, jota koskaan olen nähnyt.

Kuvan mahdollinen sisältö: valtameri, taivas, pilvi, hämärä, ulkoilma, vesi ja luonto

Vol 3 seuraa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s