2 viikkoa autossa vol 1


Keskiviikkona 4.9. lähdin tämän vuotiselle ruskaretkelleni. Ruska ei toki ollut vielä Rovaniemellä alkanutkaan. Ensin ajoin Pallakselle ja jäin yöksi hotellin alapuolelle tehdylle karavaanarialueelle puskaparkiin. (puskaparkilla tarkoitetaan yöpymistä ilman mitään palveluita.) Lappland Hotels on lopettanut kaikista paikoistaan kausipaikkojen ylläpidon. Tämä alue on toista hehtaaria enkä koskaan, talvellakaan, ole nähnyt siinä 10 undefined

autoa enempää.

Karavaanarit ovat yleensä sosiaalista porukkaa. Juttua syntyy naapureiden kanssa, mutta täällä kaikki ovat omissa oloissan mahdollisimman kaukana toisistaan niinkuin kuvasta näkyy. Toki aamusin moikataan kättä nostamalla, mutta tarinapiirejä ei synny.

Jouduin vähän ennen reissua vaihtamaan puhelinta. Edellisen akku loppui ja se oli sen verran iäkäs ettei ainakaan Rovaniemeltä löytynyt uutta akkua. Tämän puhelimen (Samsung N50) kamera tekee aivan kelvollista jälkeä niinkuin kuvasta näkyy. Olen sitä reissun aikana kokeillut moneen kohteeseen.

Torstaina ajoin Kilpisjärvelle. Mannakosken parkkipaikalla piti kiikaroida ja löytyihän taivaalta yksi piekana kiertelemässä kuvausetäisyyden ulkopuolella. Olin kolme yötä Tundrealla sähkön päässä. En päässyt enää norjalaisten kausipaikoille, koska he olivat alkaneet jo tuomaan vaunujaan alueelle.

Norjalaiset joutuvat viemään vaununsa Norjan puolelle kesäksi. Tullimääräysten mukaan he joutuisivat tullaamaan vaununsa Suomeen jo yhden viikonlopun yksinjättämisen takia, mutta maiden viranomaiset ovat poikkeuksellisesti sopineet, että vaunut voivat olla Suomessa 9 kuukautta.

Kävin kiertelemässä paljakalla. Ruska oli vasta alkamassa. Vaivaiskoivut olivat saaneet jo syysvärinsä, mutta tunturikoivut olivat pääosin vielä

undefined

vihreitä.

Tämänkertaisen viimeisen yöni Suomen puolella vietin tien ja Kilpisjärven välisellä paikoitusaluelle puskaparkissa. Autoja oli nyt alle kymmenen. Toista oli heinäkuussa edellisellä kerrallani. En ole laskenut kuvassa näkyviä karavaaraneita, joita tuli kuvan ottamisen jälkeen lisää. Aamulla laskin, että meitä oli 24 asuntoautoa ja yksi asuntovaunu tällä pienellä läntillä. Tunnelma oli varsin intiimi ja kansainvälinen ja juttu luisti monien ulkolaistenkin kanssa.

Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, auto, pilvi ja ulkoilma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s