Camera Borealis


Otsikon luontokuvatapahtuma on järjestetty Inarissa 22 kertaa. Saattoi olla viimeinen kerta ainakin tässä muodossa. Metsähallitus, joka on mahdollistanut tapahtuman, on pannut rahahanansa kiinni. Tapahtuma on järjestetty Saamelaismuseo Siidassa, joka pannaan lähiaikoina kiinni ja pariksi vuodeksi täydelliseen remonttiin. Paikka ei tuota ongelmia, jos rahoitus järjestyy, Sajoksessa on jopa paremmat tilat kuin Siidassa.

Järjestelytoimikunta yrittää hakea ulkopuolisia sponsoreita, että tapahtuma voitaisiin edes jossain muodossa edelleen järjestää.

Olen muutaman kerran käynyt tapahtumassa myöhäisheränneenä. Aina on paikalle saatu maan parhaita luontokuvaajia. Niin tänäkin vuonna Lisäksi aina on ollut paikallisia kuvaajia, joita pienestä asukasmäärästä huolimatta tuntuu löytyvän.

Taphtuma on ollut lämminhenkinen. Sekä esiintyjät että katsojat ovat majoittuneet Kultahoviin ja iltaisin on päästy tutustamaan puolin ja toisin. Jos vertaan mm. Kuusamon vastaavan tapahtumaan ero on kuin yöllä ja päivällä. Jälkimmäinen on jotenkin teollinen tuote.

Inarissa käyvät usein samat porukat ja sieltä on löytynyt jo tuttavia, joiden kanssa vaihdetaan kuulumisia. Allaolevassa kuvasa Kimmo Ohtonen

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s