Kuvia on hienoa ottaa, mutta…


Hyviä tai ainakin jotain kuvia on mukava jahdata ja painaa nappia. Viime sunnuntaita edeltävinä kahtena viikkoina on sitä nappia tullut painettua. Tietsikalla oli äskeisten laskujeni mukaan 7496 kuvaa. Suurin osa on Norjassa otettuja, mutta aikamoinen määrä Rovaniemelläkin lauottuja. Olen aina sanonut, että silloin pitää kuvata, kun on kuvattavaa määrästä välittämättä. Silloin tällöin olen saanut joiltakin palautetta sanomisistani.

Kuvien määrää lisää, että kamerani on asetettu toimintakuvia varten jatkuvalle kuvaukselle ja se louskuttaa 11 kuvaa sekunnissa ainakin valmistajan mukaan. Tuskin ihan niin paljon, mutta aikamoinen rätinä kuvatessa käy. Ihan hyvä niin. Muutamia makoisia otoksia on tullut jatkuvalla kuvauksella, joita ei kuva kerrallan olisi syntynyt.

Mutta sitten se mutta… Yllä mainitun kuvamäärän läpikäyminen ja kuvien valikoiminen on tuskallinen homma. Tänään on pohjoistuuli puhallellut vähän liiaksi. Välillä on paistanut aurinko ja välillä on ollut lunta ilmassa. Hyvä syy aloittaa kuvien läpikäynti. Osa saattaa jäädä pitkälle loppuvuoteen, jos lisää kuvattavaa löytyy. Tänään olen käynyt ensimmäisen päivän pari sataa kuvaa läpi ja päässyt alle 10% määrään. Näin pitäisi jatkossakin olla.

Alla uusi muokkaus uudesta kuvasta Nallovuob/Skibotn:in mustakurkku-uikuista.

_DSC4057

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s