Kaikki hyvä päättyy joskus


Olen nukkunut viimeiset kaksi viikkoa tässä autossa. Asuntoautoon verrattuna retkeilyauto on ahtaampi ja varustukseltaan hieman yksinkertaisempi. Kahdelle tilaa on aivan riittävästi. Auto on rekisteröity neljälle. Me olemme nukkuneet mukavasti, mutta neljälle pirssi on aivan liian pieni. Auton pienempi koko on etu suuria autoja käsittelemään tottumattomalle. Kulutuskin on paljon pienempi._DSC7178

Olemme nyt Pyhällä matkan viimeistä yötä. Huomenna ajetaan kotiin, siivotaan auto ja luovutetaan se pois. Toivotaan, että yöllä on sen verran pakkasta, että aamuksi tulee hankikanto ja pääsemme kävelemään puistoon. Lunta on sen verran, että ilman pakkasta taitaa toive olle turha.

Kaiken puolin onnistunut reissu. Osa suunnitelmista jäi pois, koska aina emme malttaneet lähteä jatkamaan matkaa kiinnostavan ympäristön takia. Lakselvistä Slettnesin oli minulle aivan uutta, mutta matkan loppupuoli Varangilla on jo tullut tutuksi aikaisemmilta reissuilta.

Inarin Kultahovissa, jossa auto oli sähkön päässä,  tutustuimme englantilaiseen ikäiseemme pariskuntaan, johon törmäilimme niin Suomessa kuin Norjassakin koko loppureissun ajan usein monta kertaa päivässä. Aina pyshdyimme ja kuulumiset ja havikset vaihdettiin. Pariskunta ei ollut ensimmäistä kertaa siellä ja aikoivat viettää neljä viikoa lintuja etsien.

Pyhällä ilma tuntuu lämpimältä, tätä kirjoitettaessa 7 astetta ja tyyntä. Norjassa oli koko ajan tuulista 10-20 m/s eikä auton lämpömittari tainnut nousta kertaakaan yli 5:n asteen. Kolme kertaa jouduimme ajamaan lumimyräkän läpi, mutta onneksi tiet olivat sen verran lämpimiä että lumi niiltä suli saman tien.

Jäniskevennys tähän loppuun: enesimmäisestä kertaa näen asuntovaunuun asennetun lämpöpumpun. Vaunu on alueella, jossa on jatkuvaan ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja paikkoja._DSC7183

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s