Lämmintä kylmänä yönä


Eilen illalla jo vähän kyseltiin toisiltamme olisiko autossa vähän vilpoisaa. Epäily ei antanut aihetta sen tarkempaan keskusteluun. Nukkumaan mennessä alkoi jo tuntua kylmältä, kun vaatteita piti vähentää.

Kaasu oli loppu ja tässä autossa ei ole sähkölämmitys mahdollista.

Mietittiin mitä tehdä. Optimisti oli ollut kaukaa viisas ja varannut makuupussin mukaansa. Hän kyörääntyi siihen ja minä sain molemmat peitot. Päätettin yrittää ja sovittiin, jos liian kylmäksi käy, siirrytään huoltorakennuksen lämpimään jatkamaan unia muovituoleille.

Minä heräsin aamulla ensimmäisenä hyvin nukutun yön jälkeen. Ei ollut oikein mukavaa nousta lämpimistä peitoista alle viisiasteiseen autoon. Onneksi sattui reissun lämpimin yö eikä lämpötila ilmeisesti käynyt pakkasen puolella. Annoin optimistin nukkua tovin, meidän piti lähteä Suomeen ja Nuorgamiin ostamaan kaasua. Norjasta ei saa Suomessa käytettäviä kaasupulloja eikä tietenkään päinvastoin. Onneksi matkaa ei ollut kuin noin 80 kilometriä suuntaansa. Tiesin ongelmasta ja vaihdoin Kilpisellä varmuuden vuoksi uuden pullon. Nyt tiedetään, että tällä autolla meidän lämmitystahdilla näillä keleillä pullo kestää viikon._DSC6491.jpg

Slettnesin käyntiä lukuunottamatta osuimme oikeaan (ja myöhäiseen) aikaan. Lajit ja yksilöt lisääntyvät koko ajan. Yllä olevassa kuvassa pieni osa Vesisaaren keskustan rantaan kertyneistä sadoista suosirreistä. Joukkon mahtuu yksi tyllikin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s