Höynähtäneitä


Uskon vakaasti, että Antinkaapon kahvipöytäkaverit pitävät minua jonkinlaisena pöljänä. Äijä reissaa joka kevät ja muulloinkin jonnekkin päin Pohjois-Norjaa katselemaan lintuja. Nytkin matkaan on vuokrattu retkeilyauto kahdeksi viikoksi ja sen ajan käytän kummallisuuteeni mahdollisimman tehokkaasti.

Ymmärrän muita orneja, jotka tahkoavat paljon minua enemmän ja antaumuksella pitkin maailmaa. Kotipaikoillaan havaintoja tekeviä ja joukossa olevia tutkimustyötäkin puurtavia kunnioitan. Joukossa on valtakunnalisestikin arvokkaita tutkimuksia. Slettnesissä tapasimme jo viime keväänä Berlevågin läheisellä Kjölnesin majalla tutustumaamme orniin. Vähän jo silloin kummastelimme hänen touhujaan. Nyt hän kertoi olleensa paikalla kaksi viikkoa ja enimmillään istuneensa vuorakaudessa 17 tuntia helkkarin kylmässä ja kovassa tuulessa laskemassa muuttavia merilintuja. Olihan niitä kertynyt kunnioitettavia määriä: tuhansia eri lajin kihuja, jääkukkia ja muita muuttajia. Hänellä oli parkissa Toyota Yaris ja mies oli melkoisen kookas. Hän nukkui ja laittoi ruokansa pienessä autossa. Nostaakko hänelle hattua vai…

Olemme siirtyneet Varangille. Tänne on ilmeisesti viime yönä tullut kohtuullisen paljon kahlaajia. Niitä vilistelee paikoin runsaasti ja meillä on ollut antoisa päivä. Allaolevassa kuvassa on punakuireja sekä iso- ja suosirrejä Hyönteissyöjät pysyttelevät vielä etelämmässä. Olemme nähneet vain paikallisia varpusia ja yhden kivitaskun. _DSC6630

Vähän vahingossa saimme auton sähkön päähän vielä kiinni olevassa jonkinlaisessa kokouskeskuksessa. Auto pysyy lämpimänä kaasun avulla, mutta kameroiden ja läppäreiden akkuja silla ei voi ladata. Isäntä aukaisi meitä varten WC- ja suihkutilat ja antoi käyttöömme WiFinsä. Ei pöljempi paikka meren rannalla. Kun katson läppärin näytön ohi ei nyt aivan minua tuijota, mutta on selin 150 metrin päässä yöpuulle valmistautuva merikotka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s