Eka päivät linturetkellä


_DSC4161.jpgViime viikon perjantaina lähdin liikkeelle vuokratulla retkeilyautolla. Ensimmäiset päivät menivät Kilpisellä. Ensimmäisenä yönä en nukkunut oikeastaan ollenkaan. Sitten oivalsin vuokraajan ohjeen, kuinka lämmityksen oikein saa päälle. Neljältä aloin nukkua kunnolla ja meinasin myöhästyä sovitusta koulutuksesta kymmeneltä.

Osuin nyt oikein kunnolla toisen kerran vuosien varrella sirrien muuttoon. Olin Tromssassa sunnuntai-iltana. Isosirrien etujoukot tulivat seuraavana yönä. Sirrejä ei ollut kuin pari sataa, mutta nyt niitä on siellä tuhansia. Sirreillä on mielenkiintoinen tapa: ne kiertelevät parvessa vähän kottaraisten tavoin ennen kuin laskeutuvat alas. Langnesistä löysimme myös suosirrin, karikukon ja tyllejä.

_DSC4838.jpgEnnenkin moneen kertaan mainitsemani Tisnesin Hestedammen oli jäässä, mutta siinä seisoi harmaahaikara, joka ei häiriintynyt vaikka ajoin muutaman kymmenen metrin päähän. Muutoin tähän aikaan vuodesta vilkkaassa luonnonsuojelualueella oli hiljaista. Kapustarintoja vain vilisteli joka paikassa.

Olemme nyt Gamvikin kunnan Slettnesin majakan vieressä odottamassa huomista päivää ja katsomassa riittääkö kännykän ja läppärin akku tämän loppuun kirjoittamiseen. Tuulee melko tavalla ja autoo heiluu. Nukkumaan mennessä voi tuntua kuin nukkuisi kehdossa.

Taitaa tulla monta jatko-osaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s