Kallista peltiä


Kadotin noin puolitoista kuukautta sitten 200-500 millisen putkeni vastavalosuojan. Olin kiertelemässä jalkaisin kotini lähellä katselemassa löytyisikö jotain kuvattavaa ja se oli pudonnut jonnekkin. Jostain syystä en kotiintullessani huomannut vastavalosuojan puuttumista. Seuraavan kerran lähdin samalle reitille kahden päivän kuluttua ja kotona huomasin ettei värkki ollut paikallaan. Kävelin muistini mukaan osapuilleen samaa reittiä kuin edelliselläkin kerralla. Välillä oli ehtinyt sataa lunta pariinkiin otteeseen. Eihän sitä enää löytynyt. Taitaa olla auraustraktorien jäljiltä jossan lumenkaatopaikalla.

Minulla on pari kaveria, joilla on sama lasi. Toinen on kertonut pudottaneensa suojan kerran, toinen lukuisia kertoja. Hän kertoi pahimmillaan rönynneensä kolmatta tuntia tunturissa ennen sen löytymistä. Häneltä sain vinkin sitoa vastavalosuoja ongensiimalla kiinni kalustekengän kiristinruuviin kiinni. Hänellä se oli jo jonkun kerran roikkunut sen siiman varassa.

Laitoin kyselyä Nikon-kuvaajien Facebook sivulle ja sinne alkoi tihkua viestejä samasta ongelmasta. Joku kertoi teipanneensa suojan kiinni joka kerran, kun käy kuvaamassa paikoissa, joissa sen putoaminen tietäisi varmaa menetystä. Liekö kyseessä jonkinlainen laitevika sinällään erinomaisessa objektiivissa.

_DSC7046Soitin katoamisen jälkeen kaikki googlettamalla löytämäni Suomen Nikon-myyjät. Kellään sitä ei ollut, voivottelivat vain tilannetta. Viimeiseksi soitin JAS-tekniikkaan ja siellä puhelimeen vastannut otti minut niin paljon tosissaan, että etsi vastavalosuojaa Euroopastakin, mutta ei löytänyt. Muut voivottelijat ilmoittivat hinnaksi 70-90 euroa. JAS:silta en enää viitsinyt kysyä hintaa heidän ilmoittaessaan tilaavansa suojan suoraan tehtaalta. Erinomaista palvelua. Sain vastavalosuojan tänään. Hinta on postikuluineen 132,14 euroa. Aika paljon 10 sentin syvyisestä ja 13 senttiä halkaisijaltaan olevasta max 50 grammaa painavasta pellin palasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s