Kilpisellä


Olen välttänyt viimeiseen asti Lapin turistikeskuksia ruuhka-aikoina. Leville esimerkiksi minua ei saisi 100 gramman kappaleinakaan tähän aikaan vuodesta eikä oikein muulloinkaan. Pidän rauhallisesta olemisesta. Nyt vain tuli olo, että jonnekkin pitää päästä Rovaniemeltä ja Kilpisjärvi valikoitui kohteeksi. Oli siellä muitakin tuttuja.

Paikka oli täynnä norjalaisia niinkuin aina. He pitävät huolen ryyppäämisestä ja riekkumisesta, mutta pysyvät onneksi omissa porukoissaan. Suomalaiset ovat tulleet hiihtämään, eivät ryyppäämään. Norjalaisia on tähän aikaan paljon enemmän kuin suomalaisia vakituiset asukkaat mukaan lukien. Pitkänäperjantaina, joka on norjalaisten pääsiäisen kohokohta, kävin kaupassa. Sen ja huoltamon parkkipaikat olivat tupaten täynnä autoja samoin kuin tien vierustatkin. Silmiin osui vain yksi suomalainen rekisterinumero RUO-1. Kauppiaan auto.

Perjantaina ajoin alas katsomaan olisiko meren rannalla jo muutto alkanut. Variksia ja lokkeja lukuunottamatta ei näkynyt kolmessa tarkkailupaikassani muuttolintuja. Seuraana päivänä kuulin, että laskuvesialueella oli ollut lauantaina ristisorsia.

Skibotteniin on muuten avattu viime syksynä uusi kiehtova kahvila, Ruija, kirkon viereen. Sitä emännöi Kilpisjärveltä lähtoisin oleva suomalainen.

Kävimme lauantaina Muotkatakan  kohdalla Kilpiseltä tullessa oikealla olevan Leutsuvaaran laella. Kun kuvasimme maisemia, takaamme tuli maakotka korpin ajattamana. Homma kävi niin nopeasti, että en ehtinyt ottaa kameraa olalta ennekuin kotka painui rinteen taakse. Optimisti ehti kuitenkin saada sen kiikariinsa.

Alla pari kuvaa Leutsuvaaralta

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s