Pikavisiitti Liminganlahdelle


Mökkireissulta palatessani pyörähdin Liminganlahdella ennen Jaanan ja Nikon luo menoa.

Kevät on sielläkin vielä sen verran alussa ettei tornille kannattanut mennä. Meren lahti oli vielä umpijäässä. Opastuskeskuksen taakse on levitelty siemeniä ja se on houkutellut paikalle merihanhia, joutsenia ja kurkia. Lähestyin lintuja varovasti, että pääsisin kuvausetäisyydelle. Välillä piti pysähtyä pitkäksi aikaa paikalleen, koska hanhiparvesta alkoi nousta päitä pystyyn. Pikkuhiljaa pääsin mieleiseeni kuvauspaikkaan melko kauaksi linnuista, joita sain sitten kuvata kaikessa rauhassa niiden häiriintymättä. Luotin 500-millisen lasin tehoon enkä mennyt lähemmäksi pelottelemaan lintuja lentoon.

_DSC2440Hanhia, kurkia ja joutsenia näkyi tien varressa Keski-Suomesta alkaen, mutta ne olivat aina paikoissa johon ei päässyt parkkeeraamaan autoa lähelle.

Jaana ja Niko ovat tietämättään ostaneet rivariosakkeensa meren rannalta lintujen muuttoreitin alta. Aamuisin talon yli lensi muuttavia joutsenia, hanhia ja suuriakin varpuslintuparvia, enimmäkseen kyyhkysiä.

Aamulla istahdan Citikkaan ja ajan pääsiäisen ajaksi Kilpiselle katsomaan kevään edistymistä siellä ja Lyngenvuonolla. Kilpisjärvellä nyt ei oikein voi vielä puhua keväästä muutoin kuin valon lisääntymisen vuoksi. Paras hiihtosesonki siellä on vasta alkamassa ja jatkuu pitkälle toukokuun puolelle. Huomenna illalla on luontokeskuksessa Tiina Törmäsen luontokuvaesitys. Olen netissä nähnyt paljon hänen kuviaan. Odotan mielenkiinnolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s