Vanha ystävä jouti tietokonetaivaiseen


Vanhan toistakymmentä vuotta palvelleen pöytäkoneeni aika tuli täyteen. Kuvankäsittelyohjelmia se ei jaksanut enää vääntää eikä toiminta muutoinkaan ollut lähelläkään mallikelpoista. Se sekoili kaikilla mahdollisilla tavoilla.

_DSC2151Minulla on myös kaksi läppäriä, joista vanhenpikin, noin 6  vuotta vanha, on jo varsin vaatimaton pyörittämään Photaria.

Ostin muutama kuukausi sitten uuden läppärin, joka on tarkoitettu pelikäyttöön. Grafiikkaominaisuuksien pitäisi riittä kuvankäsittelyyn. Antti sen löysi Joensuun Gigantista kaksi kuukautta olleena esittelykoneena melkein 500 euroa uutta halvemmalla.

_DSC2155Tänään sitten pöytäkone sai jäädä pois käytöstä. Vuosi sitten jouduin ostamaan entisen hajonneen näytön sitä varten kohtuullisen ladukkaan näytön. Tänään Antti yhdisti uuden läppärin ja näytön yhteen ja synkronoi niiden käytön. Nyt voin käyttää kuvankäsittelyohjelmia läppäriltä ja suuremmassa ja laadukkaamassa näytössä on käsiteltävä kuva kokoruudun tilassa ilman kuvankäsittelyohjelmien härpäkkeitä.

Opettelua ja hienosäätämistä riittä, mutta eiköhän se siitä. En tiedä onko kahden näytön systeemistä suurtakaan hyötyä, mutta kun ne nyt olivat jo olemassa, miksen kokeilisi.

Vanhempi läppäri jää telkkarin viereen ja on kytkettynä siihen. Voin katsoa kuvia tai jotain nettijuttuja todelta suurelta näytöltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s