Hyvä pöllökevät?


Tiiraan satelee hyvin pöllöhaviksia. Laskin viime viikonlopun havainnot. Silloinhan ornit eniten liikkuvat. LLY:n alueella Tiiraan ilmoitettiin 16 pöllöhavaintoa. Hiiripöllöistä 12 ilmoitusta, varpuspöllöistä 2, viiru- ja lapinpöllöistä kummastakin yksi ilmoitus. Hiiripöllöilmoituksista kaksi on todennäköisesti samasta linnusta.

Ounasvaaran ruokinnan, johon yritän käydä viemässä linnuille einestä, liepeillä kahden kaverin ilmoituksen mukaan päivystää varpuspöllö. Ehkä sen läsnäolo on hiljentänyt ruokintapaikkaa. Minä en pöllöä siellä ole päässyt näkemään.

Nyt pitäisi olla pöllöjen soidinaika parhaimmillaan. Kun kävin viime päivien Tiiran havaintoja läpi, löysin vain yhden ilmoituksen helmipöllön puputuksesta.

Kuvassa Niskanperällä pitkään viihtynyt hiiripöllö. (surnia ulula, northern hawk-owl, hökuggla, sperbereule)

_DSC1618

Muutama vuosi sitten postasin vanhasta pissihaukka-nimestä. Näinhän hiiripöllöä on joskus nimitetty. Nimellä ei ole mitään tekemistä virtsan kanssa. Pissi on vanhassa suomessa tarkoittanut täplikästä. Kuvasta sen varsin selvästi näkee. Haukka taas tulee pöllön lennossa varsin paljon haukkamaisesta habituksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s