Muunneltua totuutta


Aikaisemmin postauksessani kerroin, että Hieronymus Boschin kuvat olivat ainoita, joita ei saanut kuvata. Unohdin kirjoittaessani, että Neues Museumin Nefertitin rintakuva oli myös kuvauskiellossa. Molemmat kohteet olivat tarkoin vartioituina kuvaamisen estämiseksi. Nefertitin kuvaamiskielto tuntui vähän oudolta. Sen verran hieno se on, että piti ostaa koko reissun ainona tuliaisena jääkaappimagneetti rintakuvasta.

_DSC6784Katsoin kahtakin eri säätiedotusta ennen lähtöäni. Berliiniin luvattiin 4-6 astetta lämmintä koko ajaksi. Kummatkaan eivät osanneet  ennustaa lauantaille melkein kesäisiä läpötiloja. Turistit ja berliiniset lähtivät kuitenkin liikkeelle arviomme mukaa 16-17 asteen keväisessä lämmössä. Jalkasella oli kevennetty talvivaatetus, joka oli vähän liikaa. Kaikki terassit olivat tupaten täynnä ja välipalan ja iltapäiväoluen jakkaraa piti jonottaa.

One thought on “Muunneltua totuutta

  1. Eikös Nerertitin rintakuva ole tuotu Egyptissä. Kiersin aikoinaan erään valokuvaajan apulaisena miltei kaikki Egyptin historialliset museot ja muut paikat. Sielläkään ei saanut kuvata, sillä ehkä maalit kärsivät? Tai ei olisi saanut kuvata. Mutta, jos ei itse ehdottanut, että ”paljonko”, niin sitten vartijat kysyivät itse rahaa, jos haluaisimme kuvata! Tärkeimmässä eli Kairon museossa olisi luullut, että homma ei pelaa kun on paljon vartijoita. Vaan siellä kävikin niin, että kun katsoimme taaksemme, vartijat jakoivat rahat keskenään:O=)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s