Kyldyyriä Berliinissä II


Hotelli, Alexsander Plaza, josta varasin huoneen Booking.comin kautta, yllätti. Se sijaitsee aivan keskeisellä paikalla Fernseheturmin varjossa. Matkaa linja-autopysäkille oli pari sataa metriä ja Museumsinselille viitisensataa metriä. Hinta/laatusuhde oli enemmän kuin kohdallaan: 4 yötä himpun yli 300 euroa. Hotelli ja huone olivat todella hintansa väärttejä.

Minuä hämmästytti reissun aikana kaksi asiaa. Tiesin työelämän kautta, että saksalaiset ovat, jos ei nyt aivan valovuoden päässä meistä maksuliikeasioissa mutta paljon jäljessä. Ihmetytti käteisen käytön suuri määrä. Ensimmäinen vaihtoehto todella monissa paikoissa oli rahalla maksaminen. Jos halusimme maksaa kortilla, lukija kyllä löytyi jostain hakemalla, mutta ensimmäinen vaihtoehto se ei todellakaan ollut.

Toinen yllättävä asia oli turistien määrä. Oletin lähtiessäni, että helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa saisimme kierrellä koko lailla rauhassa välttäen turistitungosta. Niin ei todellakaan ollut. Ensimmäinen kohteeni torstaiaamuna oli DDR-museo muutaman sadan metrin päässä hotellista. Se oli niin täyteen ahdettu monenkielistä porukkaa, ettei siellä kunnolla päässyt kääntymään. Jäi moni varmasti mielenkiintoinen kohde näkemättä, koska en päässyt niitä lähelle.

DDR-museon jälkeen lähdin vain kävelemään ja tutustumaan kaupunkiin Unter den Lindeniä pitkin Branderburger Torille ja edelleen Holokaustin muistomerkille ja Potsdamer Plazille. Branderburgin Torin lähellä kävin lähimpänä entistä Länsi-Berliiniä, mutta en tainnut astua rajan yli. Paluumatkalla samaa reittiä pysähdyin Museosaaren kupeessa kiertelemään Deutsches Historisches Museumia. Sielläkin voisi viettää helposti pari päivää. Torstaina ei johtuen sateisesta päivästä ollut kamera mukana.

_DSC6721Perjantaina alkoi sitten yhteinen päiväaika. Ensimmäisenä kävimme Pergamonmuseossa. Kuvan Istarportin rekunstrio on heti sisääntulon jälkeen ja sen toisella puolella roomalaiset rauniot. Paljon muutakin nähtävää toki oli. Osa kohteista (mm Pergamonin alttari, josta museo on nimensä saanut) olivat museon remontin takia poissa nähtäviltä. Pääosin esineistö on antiikin ajalta ennen ajanlaskun alkua.

Unter de Lindenin alkupää on melkoisen myllerryksen kourissa. Vähän joka rakennus on peitetty muovikalvoilla ja kadulla on niin autoliikennettä kuin jalankulkijoitakin vaikeuttavia kiertoteitä.

Jatketaan.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s