Syrjinnän tynkääkö?


Tuskinpa vain.

Metsähallitus haki kausityöntekijöitä Kilpisjärven, Pallaksen ja Ylläksen luontokeskuksiin. Työ olisi ollut 15.2.-30.4. Pallaksella ja Ylläksellä ja 15.5. asti Kilpiksellä. Olisi ollut itselleni mainiot ajankohdat.

Hain kaikkia paikkoja ja kaikista tuli vastauksena, että en kuulu haastateltavien joukkoon. Olen käynyt Pallaksella ensimmäisen kerran 70-luvulla, Kilpiksen ensimmäiset vaellukset olivat 80-luvulla. Ylläs on uudempi tuttavuus, mutta olen retkeillyt sielläkin paljon. Tunnen nämä kaikki alueet. Kaikilla alueilla olen liikkunut paljon viimeisten vajaan 20 vuoden aikana aktiivisesti ja tunnen ne ja niiden olosuhteet.

Edellisen kirjallisen työhakemukseni olen tehnyt 1974 Hotelli Tahkovuoren respaan. Sen paikan sain. Sen jälkeen työpaikkani ovat määräytyneet minulle esitettyjen pyyntöjen mukaan. Olisiko ollut vika hakemustaidon puutteesta. Ilmoitin kaikissa hakemuksissani rehellisesti, että englannilla pärjään, mutta sujuvaa se ei ole. Sujuva englanti oli yksi edellytys.

Paikalliset hakijat menivät oletettavasti etusijalle.

Hakemuksieni syy oli, että olen käynyt kaikissa näissä opastuskeskuksissa kymmeniä kertoja pikaisesti. Olisin halunnut nähdä koko jutun sisältä käsin. Mitä se keväinen turismi näissä paikoissa todella on. Rahalla ei ollut mitään merkitystä. Pärjään vallan mainiosti eläkkeelläni.

Olen vieraillut paljon Lapin ulkopuolisissakin luontokeskuksissa. Salamajärven kansallispuistossa Keski-Pohjanmaalla olen nähnyt miehen töissä. Hän toimi keskuksessa yrittäjänä. Muita miehiä en niissä ole koskaan tavannut.

Mitähän 66 vuoden ikä vaikuttaa.

Yöunet eivät mene, mutta tunnustettava on, että himpun harmittaa. Olisivat voineet olla mielenkiintoisia hommia. Olisin nähnyt kunnolla kevätsesongin paikan päältä.

Tapana on, että jokaisessa postauksessani on joku kuva. 2013 heinäkuun alussa otettu kuva Pikku-Mallan laelta Saanalle. Etualalla uuvanoita. Kuvankäsittelytaito on ainakin himpun kehittynyt noista ajoista.

img_6434-1

 

One thought on “Syrjinnän tynkääkö?

  1. Ikä vaikuttaa. En ole päässyt enää pitkään aikaan töihin Metsähallitukselle, koska tehtäviin palkataan lähinnä alle 30-vuotiaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s