Monenlaista uutta oppimassa


Vanha kuutisen vuotta  vanha läppärini ja ennenkaikkea noin 15 vuotta vanha pöytäkoneeni ovat tulleet aika lähelle loppujaan, prosessoroiden vääntö loppuu. Antti on tehnyt ansiokasta surffailua netissä etsiäkseen minulle uuden läppärin. Ainoa ehto oli 17 tuuman näyttö. Olin edellisenä viikonloppuna Oulussa muuttamassa Jaanaa ja Nikoa ensimmäiseen omaan asuntoonsa. Antti soitti ja kysyi voisiko hän tehdä tarjouksen Joensuun Giganttiin muutaman kuukauden esittelykäytössä olleesta noin 1200 euron Lenovosta. Sovittiin ehdot. Antti tarjosi 750 euroa ja kaupat hän sopi 800 euroon. Myyjän pyynti oli 900 euroa. Pelikoneeksi tarkoitettu läppäri, jossa vääntöä löytyy grafiikan pyörittämiseen yllin kyllin. Torstai-iltana kone saatiin kotiin. Ilman Anttia en olisi selvinnyt tiedostojen, sähköpostien yms siirroista tälle koneelle.

Tänään olen omin nokkineni koettanut saada konetta näköisekseni. Paljon on vielä tekemistä ja opeteltavaa. Seuraavaksi galibroin näytön. Minulla on pöytäkoneessa varsin tuore näyttö, mutta tässä myllyssä näen ensimmäisen kerran, että näytön väri yms ei vaikuta siihen mistä näyttöä katselen. Se on kaikista kulmista samanlainen.

Olen käyttänyt jo vuosien ajan kuvankäsittelyohjelmia Lightroomia ja Photoshoppia. Olen ollut yliopistolla Irma Varrion ja Ari-Matti Nikulan kuvankäsittelykurssilla. Nyt on käyty läpi Lightroomia ja muutamilla tapaamisilla on tullut selväksi, että en jälkimmäisen mahdollisuuksista ole tiennyt kuin jotain pintaa. Photariin asti ei vielä ole päästy. Tiistai-ilatana käsittelin Ari-Matin avustukselle allaolevaa kuvaa. En tallentanut sitä vaan yritin tänään päästä samaan lopputulokseen. Kuva on otettu Kiilopään laelta pitkällä putkella ja alkuperäisenen kuva oli varsin vaalea johtuen ilman kosteudesta.

130916_8780

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s