Ruskaretki, osa 4


Loppuloma meni Pyhällä. Ensimmäinen päivä oli sateinen ja retkeily jäi vähiin. Emme kuitenkaan kastuneet. Iso osa ajasta meni Kultakeron laella. Kuvailimme melkein kaikkea näkyvää, mutta aika paljon sammalia ja jäkäliä.

Jokainen enemmän kuvannut on ottanut kuvia, joista huomaa myöhemmin jotain kuvaustilanteessa huomiotta jäänyttä ja yllättävää. Otin allaolevan kuvan jäkäläkasvuston muodon vuoksi. Kun avasin kuvan Bridgessä muutama päivä myöhemmin kuvia karsiessani, yllätyin, että Reidar on tainnut ikuistaa itsensä Pyhän rakkaan. Särestöniemi on maalannut ainakin yhden jäkäläkuvioisen omakuvan.

150916_8664-3Toisena päivänä olimme GTK:n geologin Peter Johanssonin opissa. Hän kertoi Pyhä-Luoston geologiasta ensin auditoriossa ja sitten luonnossa. Hieno tapahtuma. Olemme kulkeneet alueella niin paljon, että jotain ennestään tiedettyä kuultiin, mutta huikeasti aivan uutta tietoa. Hän osasi kertoa asioista kansantajuisesti. Petteri on kuvassa siniasuinen kaveri.

160916_8554-3Viimeinen päivä meni vähän päämäärättömässä kiertelyssä pääosin Tunturiaavan ympäristössä. Pitkään istuimme laavulla ja turisimme ihmisten kanssa. Laavun ympärillä pyöri neljä kuukkelia ja odotimme, että edes yksi olisi istunut viereiseen, täydessä keltaisessa lehdessä olevaan koivuun. Pinna loppui ennen kuukkeleiden tuloa toivottuun paikkaan. Kuvassa vasemmalla Noitatunturi, joka on Pyhä-Luoston korkein tunturi (540 m). Oikealla Ukonhattu.

170916_8526-3Sunnuntai hurahti autossa istuessa. Ensin Hettaan hakemaan Sitikkani, joka odotti siellä ja sitten takaisin Rovaniemelle.Optimisti jatkoi toiseen suuntaan aloittamaan maanantaina taas työt.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s