Aamuylläri


Heräsin tänä aamuna seitsämän maissa. Keräsin mukaani Marlboron ja sytkärin ja lähdin tyhjentämään yön aikana kertyneitä nesteitä vilkaisematta ikkunasta ulos. Olisi kannattanut.

Kun aukaisin oven huomasin heti noin 15 metrin päässä tutun joutsenperheen, johon kuuluu emojen lisäksi 2 poikasta. En tiedä varmasti mitä ne olivat nousseet syömään, mutta veikkaisin niemessä runsaasti olevia puolukoita. Olen jonkun kerran nähnyt sinisorsapoikueiden käyvän napostelemassa mustikoita niemessä. Joutsenten en ole koskaan nähnyt nousevan maihin ruokailemaan. Samaisesta poikueesta olen kerran nähnyt toisen poikasen laiturin päällä muiden pyöriessä ympärillä. Silloin vaadittin harjaa ja sangollinen, pari vettä vierailun jälkien siistimiseen.

310816_1304En mennyt edes ulos asti, mutta joutsenet huomasivat heti minut. Palasin sisälle hakemaan kameraa, jossa oli paikallan normaalizoomi 18-105 mm. Tiesin, että aikaa ei ole vaihtaa tuhtimpaa lasia. Kun sain kameran käsiini näin lintujen lyllertävän varsin rauhallisesti järveen päin. Viisi kuvaa ehdin ottaa, joissa on joko emoja tai poikasia, mutta ei kaikkia yhtä aikaa. Kuvassa poikaset seuraavat emojaan, jotka ovat jo ehtineet uimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s