Nostalgiaa pakon edessä


Jos Rauli ei tulollaan yllättänyt, niin ainakin voimakkuudellaan ja kestollaan. Olin varautunut siihen siirtämällä kaikki tuulen mukaan mahdollisesti lähtevät suojaan ja niitä, joita ei voinut siirtää, yrittänyt suojata parhaani mukaan.

Tuuli alkoi jo edellisenä yönä. Kuulin sen ujelluksen unen läpi. Kovimmillan myrsky oli iltapäivän aikana. Sähköt katkesivat puoli kahden maissa. Katselin tontin puita ja arvoin mielessäni mikä niistä kaatuu tai katkeaa ensimmäisenä. Pahimpien puuskien aikana menin makkareiden ovet suljettuani ikkunattomaan tilaan. Olisin ainakin turvassa mahdollisilta lasinsiruilta.

Pahin myräkkä alkoi laantua alkuillan aikana. Olisi ollut saunailta, mutta ei tullut mieleenkään lähteä lämmittämään saunaa.

Yritin iltapäivän aikana kuvata myrskyä ja saada sen olemuksen näkyviin. En onnistunut siinä ja poistin kaikki ne kuvat.

Tietsikan akku kesti, mutta yhteydet murenivat mokkulan akun voipumiseen alkuillasta. Puelimeen kävin hakemassa sen verran virtaa autosta, että uskoin sillä pärjääväni aamuun.

En muista, koska mökille tuotiin sähköt. Ennen sen tuloa istuttiin koko perhe useinkin iltoja takkatulen ääressä ja tuijoteltiin tuleen. Harvoin kellään oli silloin mitään tärkeää asiaa. Oltiin vain. Takkatuli paloi minullakin koko illan. Takka ei varaa lämmintä, mutta lämmittää sen ääressä istujaa. Panin kuitenkin nukkumaan takan viereen sohvalle. Jospa siinä olisi lämmimämpää kuin makkarissa.

270816_1298Ennen sähköntuloa iltaisin luettiin kirjoja öljylampun valossa. Lamppuja on vieläkin tallessa, mutta ei ollut öljyä niihin. Ne korvasi nyt Optimistilta toissa jouluna saamani, kaikilla mahdollisilla säädöilla oleva laadukas otsalamppu.

Ostin mökille keväällä kaasuvaroittimen kaasuhellan takia. Täällä on ollut useita lyhyitä sähökatkoja. Varoitin hälyttää joka kerta, kun se tulee verkkoon kolmella lyhyellä, kuuluvalla piippauksella. Yöllä havahduin niihin piipauksiin. Kellosta ei tietoakaan, mutta oli vielä pilkkoåimeää.

Heräsin aamulla viiden jälkeen siihen, että minua paleli. Sähköt eivät kovinkaan kauan olleet ehtineet olla päällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s