Syksyä kohti


Lähdin aamulla käymään kaupungissa kaupassa. Mökkitieltä ja tien varrelta pölähti lentoon 50-60 linnun selvä muuttoparvi. Varmuudella en lintuja ehtinyt tunnistaa, mutta todennäköisesti ne olivat pajulintuja. Alkavat pikkuhiljaa valmistautua muuttomatkalleen.

Juhannuksesta asti on mökistä ollut lämpö pois päältä, mutta eilen piti patterit napsauttaa lämmittämään. Yöt ovat muuttuneet kylmemmiksi. Heräsin tänä aamuna vähän ennen kuutta ja ulkona oli  lämmintä vain kuusi astetta. Päivisin lämpötila nousee pariinkymmeneen asteeseen.

Muutaman päivän ajan on toistunut säässä sama ilmiö. Aamupäivisin on ollut lämmintä ja t-paita- ja sortsikeli, mutta iltapäiväksi on tullut ukkoskuuroja, jotka viilentävät ilman. Kuurojen välissä paistaa kuitenkin aurinko. Kertaakaan ukkonen ei ole osunut aivan kohdalle. Eilen jytisi pitkin iltapäivää lähialueilla, mutta vain pari kertaa niin lähellä, että ikkunat helähtivät.

Kävin viikon vaihteessa ulkoiluttamassa kameraa ja tein siinä samassa kuuden marjan reissun. Kantatilan marjapuskista riivin kouralliset puna- ja mustaherukoita (lupa on maistella niitä ohikulkiessa).  Mustikoita, villivadelmia, metsämansikoita ja mesimarjoja söin reissun aikana.

Olen jatkanut makrokuvauksen opettelua. Ei oikein vielä ole kaikki valjennut, mutta mikäpä kiire tässä. Alla pari esimerkkiä: angervohopeatäplä ja ristihämähäkki. Kuvia klikkaamalla saat ne suuremmiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s