Vieraita


Saarijärvi on saksalaisen Amt Trittauttaun ystävyyskunta. Trittau kuulunee nykyään Hampuriin. Olen ollut tämän ystävyyskuntatoiminnan mahdollistaman toiminnan ansiosta 1965 tai -66 Hampurin ja Lyypekin puolivälissä pienenessä Steinhorstin kylässä kuukauden töissä maatilalla.. Sittemmin olen ollut koko kesän Schwarzwaldisssa Hotell Feldbergerhofissa (joka toimii edelleen) koko kesän. Armeijan jälkeen olin puolisen vuotta Bingenissä Reinin varrella töissä yksityisessä viininfirmassa. Osasin silloin jollain lailla ainakin saksaa. Nyt taito on unohtunut.

Saksalaisia vierailee joka kesä Saarijärvellä ja saarijärveläisiä Saksassa. Vime kesänä mökillä vieraili sitä porukkaa ja vieraita oli kaikkiaan 10 henkeä. Silloin jouduin valmistamaan tuhtin annoksen käristyskeittoa. Nyt porukka pieneni viiteen vieraaseen; kaksi saksalaista ja kolme suomalaista ystävää. Pystyin tarjoamaan heille perinteisen lappilaisen illallisen alkupalana graavilohirieska, pääruokana käristys ja jälkiruokana leipäjuustoa hillojen kanssa.

260716_0997-3Vieraat tulivat viiden aikaan. Päivä oli toistaiseksi kesän lämpimin ja Pyhäjärvi oli peilityyni. Ajelutin moottirviveneellä saksalaisia vajaan tunnin lenkin järvellä. Tänään tapasin toisen illan saksalaisista. kertoi ainakin olleen unohtumaton ilta. Hyvä niin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s