Upeita mökkinaapureita


Eilen kehuin jo feispuukissa mökkinaapureitani. Jatketaan täälläkin.

Syksyllä oli myrsky katkaissut rantamännyn puolivälistä ja latvaosa jäi konkeloon naapuripuuta vasten. Enssi kertoi asiasta käytyään myrskyn jälkeen tarkastamassa mökin. Sovittiin, että hän käy jäiden päältä vetämässä traktorilla konkelon alas ja kaataa lopun puun ja saa viedä puun omiin tarkoituksiinsa. Näin myös kävi.

Lähetin Enssille keväällä avaimen. Pyysin häntä laittamaan lämmöt päälle viikkoa ennen arvioitua tuloani. Artokin käytti mökillä lämpöpuhallinta kosteuden poistamiseksi, mutta sulakkeet eivät sitä kestäneet. Lämmin mökki kuitenkin odotti minua täällä.

Ensimmäisenä aamuna täällä jo tullessani tapaamani Matti ajoi pihaan ja toi puolimuovipussillisen ilman päätä paistinpannukokoisia ahvenia.

170616_9394-3Eilen oli vuorossa ison veneen vieminen veteen. Muistaakseni kolme vuotta on vene tuotu mökin autokatokseen talviteloille. Artolla on venetraileri, joka varsin kätevästi ujutettiin veneen alle ja mönkkärillä lähdettiin viemään sitä lahden toiselle puolelle veneenlaskupaikalle.

170616_9413-3Matkalla pysähdyttiin Arton ja Tuulan paikkaan Riihikalliolle. Artolla on kiinteistöhuoltoyritys. Nän oli tuonut ammattitason painepesurin ja vesi-imurin (mikähän lie oikea sana). Joiden avulla veneen pesu kävi nopeasti.

Veneessä ei ollut bensatankki paikallaan. Kovan tuulen takia sitä ei sauvomalla saanut siirrettyä omalle paikalleen. Arton rannassa se odottaa siirtoa lahden toiselle puolelle.

Tässä vain viime kuukausien apuja. Vuosien varrella niitä olemme ja olen saanut tukuttain. Minä en ole tumpelokouraisena pystynyt antamaan vastapalveluita. En usko, että naapurit niitä kärttämättömästi odottavatkaan. Olen kuitenkin tuntenut kiitollisuuden velkaa heille. Olen yrittänyt järjestää porukalle illanistujaisia. Niin oli eilenkin tarkoitus, mutta yhteensattumat estivät sen.

PS. Kirjosieppo aloitti tänään ruokinnan keittiön ikkunan edessä olevassa pöntössään.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s