Jätehuoltoa


Ymmärrän erittäin hyvin jätehuollon merkityksen. Nyt jouduin sen kanssa ensimmäisen kerran kasvotusten, kun tein mökin jätehuoltosopimusta paikallisen yhtiön kanssa. Kerrostaloasujana en oikein ole oivaltanut kaikkia juttuja. Kotonakin olen yrittänyt noudattaa annettuja ohjeita, mutta aina ei ole mennyt oikein nappiin.

080616_9015Tein sopimuksen Sammakkokangas Oy:n kanssa. Sopimus edellyttää, että kompostoin itse biojätteeni ja sain oikeuden käyttää paikallisen kylän, Häkkilän, entisen koulun pihalla olevaa yhteiskeräyspistettä 41 euron vuosimaksua vastaa. Pisteessä on keräyslaatikot muille paitsi biojätteille. Kompostori odottaa alustan hiekoitusta ja laatoitusta, mutta sinne on jo kerääntynyt tavaraa odottamaan.

Jotenkin vaikeanoloisesti on jätehuolto meillä järjestetty. Olen viimeisen kymmenen vuoden ajan päässyt tutustumaan Norjan jätenhuoltoon. Siellä homma toimii mielestäni paljon tehokkaamin. Asiakkaat lajittelevat jätteet kotonaan kuuteen (muistaakseni) eriväriseen pussiin, jotka niiden mukana tulevissa laatikoissa sopisivat mainiosti meikäläistenkin jätekaapiin. Kaikki kertyneet pussukat pannaan yhteen ja samaan jätesäiliöön ja ne lajitellaan jätteenhuoltolaitoksessa optisesti värin perusteella kulkemaan oikeisiin paikkoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s