Kukkuu


Olen kaksi kertaa päässyt kuulemaan käen kukkuvan todella lähellä. Jokunen vuosi sitten käki herätti minut mökillä joskus neljän jälkeen kukkumalla lähellä makkarin ikkunaa. Otin kameran ja yritin mahdollisimman varovasti päästä kuvaamaan sitä, mutta mitä vielä. Se pölähti lentoon heti kun raotin ovea. Silloin kuulin kukunnan tuplaikkunoiden ja seinien läpi.

Eilen ei esteitä kuulemiseen ollut. Istuin kuistilla ja kuulin kuhahduksen, kun käki tuli talon yli ja istahti noin kahdenkymmenen metrin päähän männyn alimalle, aikoja sitten kuolleelle oksalle ja alkoi heti kukkua. Käen ääni läheltä kuultuna on aivan toisenlainen kuin puolen kilometrin päästä metsän takaa kuultuna. Se on kumea ja siinä on matalia sävyjä ja se on todella kova.

Aikani istuin aivan paikallani kuuntelin ääntä ja yritin sitten lähteä hakemaan kameraa muutaman metrin päästä sisältä. Käki lähti heti, kun vähänkin liikahdin vaikka se oli selin minuun.

Olen tänä keväänä päässyt kuvaamaan kahta äärimmäisen arkaa ja vaikeasti kuvattavaa lintua: ristisorsaa ja uiveloa. Käki on ollut toiveissa pitkään. Eihän kahta ilman kolmatta.

280516_8824-3Joillakin pihapiirin pöntöillä on ollut pesänrakennuspuuhat käynnissä. Viime päivien kolea sää näyttäisi keskeyttäneen touhut. Liekö kylmyys vienyt hyönteiset. Tali-, sinitiaiset ja kirjosiepot eivät ole kantaneet pariin päivään rakennustarvikkeita pönttöihin. Kuvan kirjosiepponaaraskin pyöri pönttönsä ympärillä kantamatta sinne mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s