Makrokokeilua


Liminganlahden lintutapahtumassa oli hyvänlaisessa tarjouksessa kehuttu Sigman 105 mm f2,8 macrolinssi. Maksoin sen paikan päällä, mutta jostain syystä sen toimitus viivästyi ja sain lasin vasta hetki ennen mökille lähtöä.

Tänään ehdin ensimmäistä kertaa kokeilemaan sitä tositoimissa. Otin satakunta kuvaa, joista vain harva onnistui edes jotenkin.

230516_8580-3.jpgLinssillä (105 mm) pääsee lähimmillän 30 sentin päähän. Muutama ensi kokemus. Postauksen kuvat on otettu aukolla f9. Silläkin aukolla tarkennusalue läheltä kuvattaessa ei riitä. Pitää olla pienempi. Tarkoittaa jalustan käyttöä.

230516_8570-3Otin oheiset kuvat mahallani maassa kyynärpäitä maahan tukien, mutta näin läheltä pieninkin tärähdys näkyy kuvassa. Niissä kuvissa, jotka ovat edes siedettävästi onnistuneet, linssi tekee mainion terävää kuvaa sillä muutamien millien tarkennusalueella.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s