Piruuttani kokeilin


Olen kierrellyt tämän päivää Tromssan ja Kvaløyanin rantoja etsien isosirrejä, joiden etujoukkoja artsobvervasjoner.no näyttää täällä jo olevan. Ei vain ole osunut kiikariin.

Iltapäivällä istuin pitäänkin Tisnesissä, joka on niiden paras havaintopaikka. Aikani kuluksi kuvasin noin 30 metrin päässä olevaa riekkonaarasta. Koko ajan näin taustalla liikkuvan suokukkoja. Toisella musta ja toisella valkoinen kauluri. Minulla ei ennestään ole kuvia valkokaulurisesta suokukosta. Odottelin pitkään lintujen tulevan lähemmäksi, mutta ne taapersivat poispäin.

Kokeilin mitä uusilla värkeillä saa. Linnut olivat siinä vaiheessa arviolta 50-60 metrin päässä. Otin kuvia auton ikkunaan ja hernepussiin tukien zoomi väännettynä täysille 500 mm asti. Alla oleva kuva on alkuperäinen täysin muokkaamaton.

130516_8017Alla oleva sitten on edellisestä rajusti cropattu, mutta muutoin aivan normaalisti kuvankäsittelyssä muokattu. En ole terävöittänyt yhtään tavanomaista enempää eikä muitakaan kikkoja ole käytetty.

130516_8017-2-3Yhdistelmä Nikon D7200 ja AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR alkaa tuntua päivä päivälta paremmalta. Nikon tekee sinisempää kuvaa kuin Sony eikä sitä aina huomaa, kun kuvaruutu on täynnä kuvia. Yhdistelmä on raskas. Se painaa reippaat kolme kiloa. Olen kuvannut sillä käsivaraltakin. Tärinänvaimennus toimii silloinkin tehokkaasti, mutta aika pian ote alkaa väsyä. Vaikkea tottua siihen, että Sonyssa kaikki toiminnot valittiin myötäpäivään ja Nikonissa vastapäivään.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s