Kahlaajat odotuttavat


Olen ollut kolme päivää Tromssassa näkemättä yhtä suosirriä, kahta suokukkoa ja yhtä mustapyrstökuiria lukuunottamatta merkkiäkään kahlaajamuutosta. Paikallinen Tiira kertoo, että niistä on jo tehty havaintoja lähialueella. Minulla on aikaa lauantaihin saakka. Toivottavasti muutto alkaa siihen mennessä. Se on yleensä alkanut itsenäisyyspäivää (17.5.) edeltävällä viikolla.

Tänään pääsin Brensholmenissa kuvaamaan kolmea ristisorsaa. Muutama sata kuvaa otin. Ensimmäinen kerta, kun sain arkoja lintuja kuvata niiden häiriintymättä. Kuvasin auton ikkunasta ja linnut olivat melko kaukana, mutta muokkaamalla ainakin osasta kuvista tulee kelvollisia. Uusi Nikon-yhdistelmä tuntuu toimivan mainiosti.

110516_7112-3Kävin toissapäivänä katsomassa olisiko keskellä kaupunkia oleva Prestvannet jo sulana. Alue on luonnonsuojelualue ja samalla kaupunkilaisten suosima ulkoilu- ja lenkkeilypaikka. Nyt kaupunki on tekemässä alueelle muutostöitä ja minä en päässyt työmaa-alueelle.

Tänään menimme paikalle työajan jälkeen. Kieltotauluista huolimatta meno ei ollut aikaisemmasta muuttunut miksikään. Kaupunkilaiset lenkkeilivät järven ympärillä entiseen malliin. Entiseen  malliin  paikalla oli myös kaakkureita. Laskin 22 lintua. Paikalla pyörähti paikallinen, joka kertoi laskeneensa aikaisemmin 28 kaakkuria. Ihmeellinen paikka keskellä kaupunkia ja asutusta.110516_7337-3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s