Toisella puolella Norjaa


Viime viikko vierähti  Varangilla.  Nyt ovat maisemat vaihtuneet Länsi-Norjan puolelle Tromssaan.

Viime viikosta jäi päällimmäiseksi mieleen merikotkien määrä. Harvoin Norjassa pääsee käymään näkemättä yhtäkään kotkaa, mutta Varangilla taisi olla poikkeuksellisen paljon.  Niemimaalla ei ole kiertoreittejä ja tiet on ajettava edestakaisin. Merkitsimme ylös menomatkojen kotkat, mutta emme paluumatkojen. Laskuissa täytyy olla osin samoja lintuja mukana. Neljän päivän ”saalis” oli musitiinpanojemme mukaan 75 havaintoa. Suurin osa oli nuoria lintuja ja joukossa oli vain muutama vanha yksilö. Kuvassa yksi nuorista.

050516_5609-3Tänään ajoin Tromssaan. Muonion Kutunivassa oli viisi uiveloa, joista kaksi karkuutin omaa huolimattomuuttamuuttani aivan rantasulasta 10 metrin päästä. Yhtä pariskuntaa ja yhtä yksinäistä koirasta pääsin kuvamaan kohtuuliselta etäisyydeltä.

090516_6256-3Nikonin uuden putken olisi pitänyt tulla minulle jo ennen Varangin reissua, mutta se myöhästyi päivällä. Sain putken aamulla mukaani ja uivelokuvat ovat ensimmäinen kokemus siitä. Vanhaan yhdistelmään verrattuna paljon parempaa jälkeä.  Yhdistelmässä on vielä opettelemista, mutta alku vaikuttaa hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s