Etelässä


Olin muutaman päivän Jaanan ja Nikon luona Oulussa.

Sunnuntaina kävimme porukalla Virkkulan tornissa ja Liminganlahden opastuskeskuksessa. Ehdimme sinne hyvissä ajoin ja Rovaniemeläiset tulivat pitkoksilla vastaan, kun lähdimme lämmittelemään ja katsomaan Jorma Luhdan esitystä.

Torni oli jo ennen rovaniemeläisiä täynnä. Paikka on kyllä uskomaton. En ole käynyt PPLY:n sivuilla katsomassa kuinka paljon siellä silloin oli vesilintuja, mutta meri tuntui olla niitä täynnä. Satoja tukkakoskeloita ja taveja ym.

Taas kerran pääsin kuvaamaan tornin läheltä mustapyrstökuiria.

240416_4048-3Maanantaina tuuli enemmän kuin navakasti. Kävin kuitenkin tornissa. Kun menin sinne, olin yksin ja kun lähdin sieltä, olin yksin. Paikalla kävi pari nuorta miestä putkineen, mutta eivät viihtyneet kuin varttitunnin. Tuuli oli niin kova, että välillä piti pitää kiinni putkesta, että se olisi pysynyt pystyssä. Minä sinnittelin tunnin. Sitten oli pakko lähteä pois.

Tänä aamuna ajelin Tornion kautta kotiin. Päämääränä oli käydä ostamassa Systembolagetista vappuviinit ja tutustua ensimmäistä kertaa Ala-Raumon peltojen lintuihin. Tiesin osapuilleen mitä odottaa, mutta tarjonta oli parempaa kuin oletin.

Hanhia, joutsenia, kurkia, kuoveja ja hyyppiä oli joka paikassa. Tien varressa oli kolme autoa ja pysäytin omani jonon jatkoksi. Paikalla oli ennestään tuttu Matti. Aikamme turisimme ja seurasimme hanhien ja yhden merikotkan lentoa. Matti neuvoi paikan, jossa on edelleen ristisorsa. Ajoin sinne ja sorsa löytyi kaukana kuvausetäisyyden takana. Jäi siihen hetkeksi katselemaan ja pian muuttohaukka ajoi paikalliset lokit lentoon, syöksyi parven läpi, mutta ei saanut saalista. Matti kuvasi Tiiraan samassa paikassa saman haukan lokkien keskellä. Minä en edes ehtinyt tarttua kameraan. Kuvassa kurki ja joutsen samalla viljalaarilla.260416_4287-3

Harmi. Pixmania on aikaisemmin toimittanut kaksi, kolme kertaa sieltä ostamani tavarat muutaman päivän sisällä lentorahtina. Aikaisemmassa postauksessa mainitsemani 200-500 millinen tele on vasta tänään (toista viikkoa tilauksesta) lähtenyt Briteistä, mutta ei lentorahtina vaan se on pakattu rekkaan ja toimitusajaksi ilmoitettin 2.5. Soitin kuljetusfirmaan ja pyysin nopeuttamaan toimitusta. Ei onnistunut. Putki on 2.5. vasta Helsingissä. 3. tai 4.5. Rovaniemellä. Ei auta. Varangin reissulle en sitä saa matkaan. Tarkoitus oli mennä sieltä suoraan Tromssaan, mutta taidan ajaa mutkan Rovaniemen kautta. En malta odottaa kokeilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s