Saapas nähdä


Marraskuisen valasretken jälkeen olen etsinyt itselleni uutta kameraa. Silloin huonoissa, sateisissa ja hämärissä otetuista noin 1400 kuvasta jäi jäljelle satakunta kuvaa, jotka ovat lähinnä muistokuvia. Alle kymmenen on käyttökelpoisia.

Olen koko digijärkkäriajan käyttänyt Sonya. Valinnan perusteena oli alunperin niiden runkoon rakennettu vakain. Optiikka oli halvempaa; ei ole tarvinnut jokaisen objektiivin kanssa maksaa tärinän vaimennuksesta. Menossa on kolmas runko. Yksi on mennyt jälkikasvulle ja kaksi on edelleen käytössäni.

Haaveilin täyden koon kennon kamerasta. Juttelin marraskuussa Sonya käyttävän ammattikuvaajan kanssa, joka kertoi stilkuviin voivansa käyttää ISO 12.800 ja samaan hengenvetoon kehui kuvanneensa kohinatonta videota ISO 25600 arvolla. Tiedän Sonyn kalliimpien runkojen hyvistä arvoista, mutta ne maksavat maltaita. Lisäksi niihin siirtyminen olisi vaatinut optiikan uusimista. Tähän ryhmään Sonyn putkivalikoima on rajallinen.

Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän astiseen valintaani ääriolosuhteita lukuunottamatta. Sony on hyvä kameramerkki. En vain oikein jaksa ymmärtää miksi se ei hyödynnä osaamistaan täyden koon kennon kameroiden kohinan poistossa myös harrastaja- tai semiprokameroissan. Vasta julkistetutkin croppikamerat saavat moitteita suurten ISOjen käytöstä muita merkkejä paljon enemmän.

Netissä on lukematon määrä erilaisia kameratestejä, joita olen viimeisten kuukausien aikana käynyt selailemassa. Parhaana pidän digital photography rewiew-sivustoa. Siinä voi panna oikeastaan kaikki markkinoilla olevat kamerat vertailuun keskenään kaksi kerrallaan.

Viikonloppuna tein päätöksen. Luovuin täyden koon kennoista. Rahaa pitää säästää mökkiremonttiin. Vertailin ja vertailin pitkin talvea kameroiden ominaisuuksia ja eri tarjoajien hintoja. Loppukisaan jäivät Canonin Eos 80D ja Nikonin D7200, joka vei em. sivuston kohinavertailussa mielestäni voiton. Muutoinkin sen ominaisuudet tuntuivat paremmilta. Kittilinssinä on Nikkor 18-105. Siitä en testejä löytänyt. Paketin ostin Rajalasta, joka oli Pixmanian vastaavaa satasen halvempi. Pixmania taas voitti kahdella sadalla eurolla tilaamani Nikkor 200-500 objektiivin, joka on pärjännyt hyvin monissa testeissä.

Hieman jännittää loppuviikko, kun pääsen kokeilemaan ostoksiani.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s