Virtuaalikuvaus


Sattui eilen netissä silmiin artikkeli halvoista virtuaalilaseista ja niiden toimivuudesta. Herätti se verran kiinnostusta, että kävin päivällä ostamassa paikallisesta, artikkelissa mainitusta pohjoismaisesta liikkeestä pahviset lasit 9 eurolla. Lisäksi piti ladata Googlelta puhelimeen ilmainen kuvausohjelma, joka ottaa kaksi hieman toisistaan poikkeaavaa videokuvaa, joista pitäisi syntyä kolmiulotteinen kuva lasien kanssa.

Otin ohjelmalla kaksi videota toisen olkkarin ikkunasta ja toisen parvekkeelta. Kuvien laatu puhelimen näytöllä on aivan kelvollinen, mutta halvan pahvisen hökötyksen linssit ovat aika onnettomat ja kuva on huono niiden kautta. Joka tapauksessa aivan mielenkiintoinen kokeilu. Yllämainitussa artikkelissakin mainittiin, että linssien laatu vaihtelee pahvilaatikosta toiseen. Ajattelin huomenna käydä ostamassa toisen. Hinta ei ole este. Lisäksi pahvilaitteen katselua vaikeutti, että sitä piti väkisin taivuttaa sivusuunnassa saadakseni silmälasit sopimaan laitteen sisään.

Aluksi homma ei meinannut pelata ollenkaan, mutta kun sammutin puhelimen virran, alkoi videoiden katselu toimia. Liekö puhelimen muisti ollut täynnä kaikkea turhaa.

Kolmiulottuvaisuus ei ole luvatun mukaista, mutta toimii jollallain lailla.  Virtuaalisuus toimii hyvin. Voit liikkua videoidulla alueella oikealla tai vasemmalle tai ylös tai alas vain päätä kääntämällä. Siitähän siinä on kyse. Jatkan kokeilua.

Post scritum

Hetki tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen tajusin, että minulla on kaksiteholasit. Pahvihökötystä hieman toiseen asentoon käännettyäni kuva parani huomattavasti. Ei se kuitenkaan veitsenteräväksi tullut. Lasieni lukemiseen tarkoitettu alaosa, ikälisä, on mitoitettu noin 40 sentin päähän, ei viiden sentin päähän.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s