Nastat alle


Olin pari viikoa sitten käymässä Keski-Suomessa. Siellä oli silloin melkoisen loskaista. Kehuin ystävilleni Rovaniemeä asuinpaikkana, jossa on selkeät vuodenajat ja talvi on talvi pakkasineen. En arvannut mikä täällä odotti paluuni jälkeen.

Edellisellä Oulun reissullani ostin uudet kevyet ja jalassa mukavat talvikengät. Kenkien pohjat arveluttivat ja kysyin myyjältä olisivatko ne liukkaat. Vastaukseksi sain, ettei kukaan ole valittanut. Panin kengät jalkaani ja jätin vanhojen hävittämisen liikkeen huoleksi. Kaupan ovi oli suoraan kadulle ja portailla olin jo kömähtää selälleni. Kengät ovat liukkaat lauhalla, mutta pitävät kelvollisesti pakkasella.

Maanantaiaamuna lähdin kaupungille asioille. Ukko-Herrantien suojatiellä minuun tarttui kadun suuntainen rivakka tuulenpuuska. En voinut tehdä mitään, kun se riepotti minua veden peittämällä jäällä katua alaspäin pari, kolme metriä keskelle Korkalonkadun risteystä, jota lähestyi vielä auto. Autokin ajoi varovasti eikä mitään vaaratilannetta syntynyt. Kuljettajalle maittoi makoisa nauru, kun hän seurasi yritystäni päästä mitään pitämättömillä kengilläni jalkakäytävälle.

100216_3115Olin ajatellut jo aikaisemmin liukuesteiden ostoa. Nyt tuli pakko. Lähin mieleeni tullut paikka saada niitä oli Rovakadulla oleva suutarinliike. Hänellä oli joitakin hajakokoja kantaan tai päkijöiden alle laitettavia liukuesteitä. Hän kertoi, että hänen ei kannata pitää niitä myynnissä, koska korttelin päässä ostoskeskuksessa oleva skandinaavinen liike myy aivan kelvollisia liukuesteitä niin halvalla, että hän ei siihen ikinä pysty. Taiteilin siis sinne ja sain nastat alleni 12 eurolla.

Olen tähän asti pitänyt liukuesteitä mummojen juttuna. En pidä enää. Omistani en luovu ennen kuin pakkasta on yli kymmenen astetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s