E-kirja


Huushollini pursuaa kirjoja. Hyllyt eivät enää riitä ja pari pöytää ja yksi tuoli on varattuna kirjoille.

Joulupukki on tainnut seurata tilannetta huolestuneena ja lahjapaketista löytyi e-kirjojen lukulaite. Olen nyt lukenut ensimmäisen kirjan laitteella. Aluksi oli hieman opettelemista ja sormi lipsahti välillä johonkin, joka vei suoraan kirjan loppuun tai jonnekin aivan muualle. Pian kuitenkin opin pitämään näppini kurissa ja lukeminen alkoi sujua. Helppokäyttöinen vempain, jonka avulla lukeminen on itse asiassa miellyttävämpää kuin paksun kirjan kannatteleminen makuuasennossa. Saamaani lukulaitteeseen mahtuu valmistajan ilmoituksen mukaan 400 kirjaa. Eiköhän sillä hetken pärjää.

010115_2370-2Aluksi hieman ihmetytti miksi e-kirjat ovat kalliimpia kuin saman kirjan pokkaripainokset. Selitys löytyi netista. E-kirjojen alv on jostain käsittämättömästä syystä täydet 24% kun se painetuilla kirjoilla on vain 8%. Muutakin kustantajat yrittivät selittää, mutta uskon e-kirjojen käytön yleistyessä niiden hinnan halpenevan. Meneillään olevista alennusmyynneistä niitä saa 2-3 eurolla. Klassikkoja, joiden tekijänoikeudet ovat vanhentuneet on netistä saatavissa pilvin pimein täysin ilmaiseksi.

Oheisen kuvan myötä toivotan lukijoilleni hyvää uutta vuotta. Uudenvuoden lupauksena yritän olla viimeaikaista ahkerampi bloggaaja.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s