Hienoja kokemuksia


Olin viime viikolla Tromssassa. Vuonoihin ja seudun rannikolle tulee tähän aikaan vuodesta valaita silliparvien perässä.

Tiistaina etsittiin valaita rannalta ja löydettiin niitä kiikareilla ja putkilla.

Keskiviikoksi oli luvassa viikon paras, aurinkoinen päivä. Yr.no erehtyi vuorokaudella. Satoi vettä ja räntää ja pilvet olivat melkein meren pinnalla. Olimme Optimistin kanssa kahdestaan oppaan kanssa kuuden hengen katetussa merimoottoriveneessä.

181115_2586-6Kiertelimme Vengsøyn ja Kvaløayan välisessä salmessa. Paikalla oli ehkä sata miekkavalasta, viitisenkymmentä ryhävälasta, yksi lahtivalas ja laskematon määrä pyöriäisiä. Lähimmillään valaat olivat kymmenen metrin päässä veneestä. Hengityksen puhallusääniä kuului välillä joka puolelta eikä kameraa ehtinyt kääntämään äänen suuntaan. Hienoin elämys oli nähdä miekkavalas kokonaan ilmassa. Kuva jäi nopean tilanteen takia ottamatta.

Olen jo jonkin aikaa miettinyt kamerakaluston uusimista. Sinällään hienot Sonyn runkoni eivät kohinatta pysty tallentamaan kuvia isommilla ISO-arvoilla. Päätös kypsyi tällä reissulla. Uusittava on. Otin safarilla noin 1500 kuvaa, joista 150 on jäljellä ja siitäkin vain muutamia jää jäljelle.

SONY DSC
Juutuanjoki, Alakoski, Inari

Perjantaina ajoimme Inariin Camera Borealis-tapahtumaan kipakassa, talvisessa 25-asteisessa pakkasessa. Olemme käyneet joitakin kertoja Kuusamon Nature Photossa. Se on iso tapahtuma, jossa yleisö ja esitelmöitsijät eivät oikein kohtaa. Inarissa tunnelma on paljon intiimimpi. Väkeä on vähemmän, joukosta tavoittaa tuttuja ja esitelmöijät ja yleisö asuvat samassa hotellissa ja istuvat yhdessä iltaa ravintolassa.

Heikki Willamo piti kaksi mieleenpainuvaa, ajatuksia herättävää ja hienoa esitelmää. Rovaniemeläiset (oletettavasti) Irma Varrio ja Ari-Matti Nikula esittivät Northern Impressions-näytöksessään sananmukaisesti uudenlaisia luontokuvia.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s