Vikaa arkistoinnissa?


Yritin etsiä tähän postaukseen liitteeksi muuttohaukan kuvaa, mutta en löytänyt niitä harvoja kuvia, joita minulla siitä on läppäriltä enkä pöytäkoneelta. Ulkoisilla kovalevyillä  olisi ollut varmuuskopiot. En laiskuuttani lähtenyt niitä sieltä kaivelemaan.  Kuvasivuillani on kaksi kuvaa, mutta, koska se ei ole kaupallinen sivu, en edes minä pysty niitä sieltä kopioimaan.

Olen digi-aikana ottanut satojatuhansia kuvia. Karsimistenkin jälkeen niitä on hirvittävä määrä. Eri tavoilla ja eri tarkoituksiin muokattuja kuvia on niitäkin julman paljon. Minulla on aika hyvä käsitys mitä olen kuvannut, mutta muisti ei enää kanna vanhempien kuvien osalta siihen mistä ne löytyisivät.

Olisin halunnut kuvan liitteeksi norjalaisen Miljødirektoratet-sivuston juttuun. Norjalaiset suhtautuvat meitä vakavammin erilaisiin luonnonsuojelurikoksiin ja -väärinkäytöksiin. Jutussa kerrotaan, että viime vuoden elokuussa muuttohaukan ampunut henkilö on tuomittu kahden tuhannen kruunun korvauksiin, menettämään aseensa ja 25 päivän ehdottomaan vankeuteen. Minkähän tuomion mies olisi Suomessa saanut?

2 thoughts on “Vikaa arkistoinnissa?

  1. Eipä ole Norjassa kovin kummoset tuomiot luonnonsuojelurikoksesta ( 2000 Nkr on n. 217,66 euroa) , kun Suomessa joutuu maksamaan muuttohaukasta 4037 euroa eli 37093,97 Norjan kruunua. Ja vielä sakot päälle ja taitaapa tulla kakkuaki jonkin verran. Ihan hyvä että on kunnon pelote.

    • Kiitos kommentistasi. En ainakaan muista, että Suomessa olisi tuomittu ehdotonta vankeutta linnun ampumisesta vähäksikään aikaa euroista tai kruunuista riippumatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s