Kiuas


Mökillä on ”kyläsepän” Leuhun Pajan tekemä kiuas. Se on tehty tuhdin paksuisesta teräslevystä. Kiukaassa on nerokas vedenlämmityssysteemi, jollaista en ole muualla nähnyt. 300915_1575Kuvassa näkyy kaksi päällekkäistä putkea vesisäiliön ja kiukaan välillä. Alempi putki on tulipesän yläpuolella ja kun siinä oleva vesi alkaa kiehua ja laajenee se pukkaa yläputkessa olevan veden säiliöön ja imaisee säiliöstä uutta vetta alaputkeen. Veden lämpiäminen pitää jatkuvaa, rauhoittavaa pulputusta saunottaessa.

Pari viikkoa sitten Leuhun Pajan tuote ja takuuehdot joutuivat koetukselle. Vasemmassa alakulmassa näkyvän kuumavesihanan kahvan kiinnitysruuvi katkesi ja namikka jäi vävykokelaan käteen. Käsittämättömän huonoa laatua. Vipstaaki kesti vain 55 vuotta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s