Mökkikausi päättymässä


Tänään on ollut huikaisevan kaunis syyspäivä. Kävin pitkähkön kävelylenkin ulkoiluttamassa kameroita ja yritin välttää aikaisemmilta vuosilta tietämiäni hirvien makuupaikkoja, joilla hirvikärpäset parveileivat.

SONY DSC
SONY DSC

En ainakaan vielä ole löytänyt yhtään mönkijää tukastani tai paidankaulukselta.

Mökillä oli viikonloppuna kokoontuneena veljeni ja minun lapset. Serkkukööri auttoi komennettuna tekemällä kaikkein vaivalloisimmat työt. Minulle jäi kevyemmät  hommat kuten vesijärjestelmän purku ja pihakalusteiden varastointi jne.

Superkuuyönä olimme täällä vain omien lasteni kanssa. Heräsimme puoli kuudelta katsomaan ihmettä, mutta taivas oli pilvessä. Jaana kertoi käyneensä neljän maissa hereillä ja silloin kuu oli vielä mollottanut pilvettömällä taivaalla. Menetys ei taida yöunia viedä.

SONY DSC
SONY DSC

Pataniemi ei ole muuttolintujen reitillä. Kovin on ollut hiljaista. Tänään kuulin toista kertaa täällä peukaloisen rätinän. Punarintoja siksuttaa vielä koko ajan, mutta muutoin muuttolinnut ovat ainakin Pataniemen liepeiltä hävinneet.

Lähellä olevan maalaiturin päästä löytyi jonkinlainen luonnonoikku. Laiturin päässä törrötti pari kuukautta normaaliajastaan jäljessä täydessä kukassa oleva lupiini.

Tätä kirjoittaessani tunsin jonkun mönkivän tukassani ja löytyihän sieltä sittenkin hirvikärpänen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s