Riisitunturi


Tämän päivän ohjelmassa oli käynti Posion Riisitunturilla.

Alan pikkuhiljaa ymmärtää matkailuyrittäjien huolen ruskamatkailun mahdollisesta hiipumisesta. Kansallispuiston parkkipaikka oli taas tavan mukaan ammuttuna täynnä ja autolle piti etsiä paikkaa kauempaa tien pieniltä levikkeiltä. Väkeä oli merkityillä reiteillä, jos ei tungokseen asti, niin paljon kuitenkin. Harvoin näkyi nuoria ihmisiä. Yksi noin kolmekymppinen perhe kanhden alle kouluikäisen lapsen kanssa. 150915_1455-2Joillakin eläkeläispariskunnilla oli mukanaan eläkeikää joidenkin vuosien päästä lähentelevä tytär. Muutoin näkyi vain kaltaisiani eläkeläisiä. Mikä lienee ruska-ajan matkailun tulevaisuus, kun ikäisieni ihmisten jalka alkaa köppäsemään sen verran, että tunturien helpoillekkaan reiteille ei enää ole asiaa.

Yllä oleva panoraama on otettu läheltä Riisitunturin lakea Ylä-Kitkajärvelle päin. Taustalla keskikohdan vähän vasemmalla puolella on Ruka.

Optimisti vieressä kertoi kesän vaelluksestaan aivan muuta. Hän vietti kuusi päivää poikansa ja pojanpoikansa kanssa vaelluksella Haltille. Hän väittää olleensa ylivoimaisesti vanhin tapaamistaan ihmisistä. Väkeä oli ollut liikkeellä rippikouluikäisistä kolme- nelijäkymppisiin. Kesän retkeilykausi voisi hänen mukaansa olla nousussa.

Nyt jo tiedetään, että viime talven yritysviikot jäivät aikaisemmista talvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s