Kesäistä


Viikon päivät ilmat ovat olleet mukavan ja kesäisen lämpöisiä. Mittari on näyttänyt Pataniemessä korkeimmillaan 21-23 astetta, joka on parahultaisen lämmintä. Korkeammat lämpötilat olisivat olleet jo ahdistavia. 180715_1053-2Aamut, illat ja yöt olen ollut mökillä, mutta päivät ovat kuluneet Kirkolla isän seurana. Lämpimän jakson aikana tuulet ovat olleet vähäisiä ja Pyhäjärvi usein peilityyni. Yöt ovat olleet kylmiä. Keskiviikkoaamuna kuuden aikaan oli vain neljä astetta.

Olen ihmetellyt vesilintujen vähyyttä. Tulin mökille 12.7. Alkupäivinä rannassa ui yksinäinen härkälintu, mutta sekin häipyi melko pian ja poikasista en ole nähnyt toistaiseksi merkkiäkään. Rantoja on uiskennellut iso-  tukkakoskelopoikueet. Sinisorsa- ja telkkäpoikueita en ole nähnyt ainoatakaan vaikka niemen ainoassa pöntössä onkin pesinyt telkkä. Sen huomasin, kun kävin tyhjentämässä pönttöä. Olen havainnut vain yhden joutsenpoikueen, jossa on siinäkin on vain kaksi poikasta. Joutsenia täällä on. Niiden kailotusta kuulee pimeän tultua  järveltä yhdessä kuikkien kuikuilun kanssa. Kurjet alkavat kerääntyä muuttoparviin. Ääniä kuuluu aamuin illoin järveä ympäröiviltä pelloilta ja soilta.

200815_1283-2Olen ehkä noin 5-6 vuotta sitten päättänyt lopettaa auringonlaskun ja nousun kuvaamiseen. Sain silloin kuvan, jota en usko koskaan ylittäväni. Nyt on ollut joinakin iltoina komeita auringonlaskuja, jotka eivät ylitä em. kuvaa, mutta en malttanut olla ottamatta oheista panoraamaa torstai-iltana.

Kuu on nyt alhaalla. Se painuu jo ennen puolta yötä vastapäisen Matinsaaren taakse näkymättömiin. Kahtena iltana se on ollut poikkeuksellisen oranssi melkein punainen. Johtuneeko ilman kosteudesta, kun lämpötila laskee. Muistaakseni perjantain ja lauantain välisenä yönä on täysikuu. Odotan sitä ja toivon pilvetöntä yötä ja kuun pysyvän edelleen matalalla ja oranssin värisenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s