Kalakavereita


Olen aikaisemmin ollut innokas kalamies, mutta viime vuosina ei ole tullut edes perhoa heiteltyä. Mökillä olisi aivan kohtuulliset kalavedet verkkokalastukseen. En vain ole saanut aikaiseksi hommata lupia. Verkkoja on hyyssikän seinä pullollaan.

Onneksi on kalastavia kavereita.

Vajaan kilometrin päässä mökiltä asuu vakituisesti minua aikalailla vanhempi mies, joka ajaa veneensä usein kesän mittaan laiturin päähän, jos näkee minun liikkuvan pihalla. Eilen hän tuli taas verkonlaskureissultaan ja turisimme aikamme. Aamulla aloin katsomaan kahdeksan telkkariuutisia, kun kuulin mönkkärin tulevan pihaan. Hänellä oli muovikassi kourassaan ja siinä vajaan kilon painoinen siika. Keitähän poika kalakeitto. Kerroin mieluummin paistavani sen. Se odottaa paistamista vielä tänään vatsassaan persiljaa, ruohosipulia ja tilliä. Siika oli jo mätikala ja suolasin herkun iltapuhteelle.

010815_1195Aamupäivällä Kirkolle mennessäni pyörähdin tuttavien mökillä. Siellä minulle lätkäistiin kouraan kuvan reilun puolitoistakiloinen lahna. Se on nyt muhimassa savustupöntössä. Saunan jälkeen odottaa lauantai-illan gourmetateria: uusia perunoita ja kahdella tavalla valmistettua kalaa.Niillä pärjään viikonlopun mainiosti ja viemisiä riittää isällekkin. Kalan alla oleva Keskisuomalainen on pidättäynyt vanhassa koossan eikä ole ainakaan vielä muuttunut tabloid-kokoiseksi.

En yleensä ole sähkögrillien yms ystävä. Samaan lopputulokseen pääsen panemalla makkarat paistinpannulle. Sähköinen savustupönttö on kuitenkin mainio vekotin. Sillä saa hyviä makuja aikaiseksi siinä missä avotulella tehdyllä savustamollakin eikä tarvitse vahtia, että tulta on sopivasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s