Vahtikoiran vahtina


Timppa, Tiina ja Iita tulivat maanantaina mökille. Timppa on poikani, keskimmäinen lapsista, Tiina hänen avopuolisonsa ja Iita Tiinan rottweiler.

SONY DSCRottweileria on alunperin käytetty karjan ajo- ja vahtikoirana ja vartioimassa omistajansa omaisuutta. Poliisi on myös käyttänyt rotua omiin tarkoituksiinsa. Rodulla on agressiivinen maine. Sitä käytetään nykyisin perhe- ja harrastuskoirana. Iita on erittäin hyvin koulutettu ja siitä on ärhäkkyys kaukana. Se on pärjännyt hyvin erilaisissa valtakunnallisissa käyttökoirien kilpailuissa.  Iita on koko ajan ulkona ollessaan touhuamassa ja touhuttamassa jotain. Leikkitouhuissa olen saanut vasempaan käteeni puremahaavan omaa huolimattomuuttani, en Iitan agressiivisuuden takia. Kävelylenkeillä se on helppo koira, joka tottelee minuakin puolesta sanasta. Kuvassa vasemmalta Tiina, Timppa maalauspuuhissaan ja Iita.

Nuoriso lähti eilen puolen päivän maissa viikonlopuksi festareille ja Iita jäi pariksi vuorokaudeksi hoteisiini. Kaikki on mennyt tähän asti hyvin. Otin koiran mukaani päivällä, kun kävin moikkaamassa isääni. Sitä kuljetetaan normaalisti farmarin takatilassa häkissä. Nyt ohjasin sen sitikan takapenkille, joka oli selvästi vähän outo kuljetustapa. Se otti mennen tullen paikansa istumalla selkäni takana ja läähättämällä niskaani.

Timppa ja Tiina ovat viikon aikana käyneet pari kertaa isäni luona. Kun pääsimme Ukin kerrostalon pihaan, Iita sai heti vainun heidän käynneistään. Se ei ole koskaan käynyt isän luona. Koira vei minut suoraan talon ulko-ovelle ja siitä hissiin ja hissistä suoraan isän ulko-ovelle. Sitä piti monta kertaa komentaa malttamaan mielensä. Isän asunnon se tutki heti perusteellisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s