Mökkeilyä


Olemme Optimistin kanssa olleet mökillä Pataniemessä noin viikon ajan. Säät ovat tähän asti suosineet meitä. Lämmintä on ollut 18-20 astetta. Tänään päivällä oli jopa niin lämmintä, että Optimisti otti bikineissä aurinkoa laiturilla. PyhäjärviTänään oli suunnitelmissa mennä katsomaan paikallisen musiikkiviikon Kirmojen konserttia, mutta illalla alkanut sade perui aikeemme. Aamuisin Pyhäjärvi on ollut peilityyni. Oheisen panoraaman otin tänä aamuna kello kuuden jälkeen.

Keskiviikkona isä ja Irja olivat vieraanamme saunomassa ja syömässä. Ruskosuohaukka teki kaksi komeaa ylilentoa heidän istuessaan laiturilla, joilla molemmilla kerroilla minä satuin olemaan saunanlämmityspuuhissa, enkä nähnyt haukkaa. Optimisti sai linnusta joitakin hienoja kuvia. Haukkahavainto korjaantui seuraana päivänä ajaessamme Kirkolle. Ruskis kierteli pitkään erään suuren pellon takalaidassa kuvausetäisyyden ulkopuolella. Optimisti sen taas huomasi rattinsa takaa. Hänellä on, niin kuin olen joskus tainnut mainita, pettämätön kyky ajaessaan nähdä kaikki linnut 200 metrin säteellä tiestä. Liikennemerkit eivät ole lintuja.

Kävimme eilen Lautajärven lintutornilla. Se ei taaskaan pettänyt. Seurasimme nuolihaukkoja, joita paikalla lenteli 3 yksilöä. Optimistilla oli  taas parempi kamera ja hän sai hyviä kuvia linnuista. Ihmetytti vain lintujen määrä. Miksi kolme? Ymmärtääkseni niilä ei vielä pitäisi olla lentokykyisiä poikasia. Saarijärveä kohti ajaessamme ihailimme vielä tuulihaukan lekuttelua erään pellon yläpuolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s