Hellehysteriaa


En kohta enää välitä avata minkäänlaista mediaa. Kreikan tilanteen lisäksi valtakunnan pääuutisaihe on ollut pitkään kysymys tuleeko tänään tai huomenna helle tai koska se mahdollisesti tulee. Kävin aamupäivällä pitkähkön kävelylenkin puolipilvisessä kelissä. Enimmän aikaa aurinko tosin paistoi. Kun lähdin kotoa varjossa oleva lämpömittari oli 15 asteen pykälässä ja palatessa se näytti 17 astetta. Mainio ulkoiluilma. Paikoissa, joihin ei tuuli yltänyt, aurinko lämmitti jo vähän turhankin paljon.

Kuinkahan monella on omassa kodissaan sisälämpötila 25 astetta. Uskoisin jokaisen kääntävän siinä tapauksessa pattereiden termostaatteja pienemmälle. Miksi sitten tavoitella hellelukemia ulkona auringon vielä lisätessä kuumuutta. Lämmin ilma tiettyyn rajaan asti on mukava. Ei loppuvan kesäkuun sää ole minua hetkauttanut. Jos ulkona on viileämpää, pannaan paksumpi villapaita päälle ja tarpeen vaatiessa pitkät kalsarit jalkaan. Sade ei ole mukavaa, mutta siitäkin selviää varustautumalla kunnolla.

280615_8743-2Laitoin Facebookiin juhannuksena Pyhällä otettuja kuvia ja hehkutin odotettavissa olevista hienoista hilla- ja mustikkasadoista. Suot olivat paikoin valkoisenaan hillan kukkia ja mustikkamailla ainakin ylempänä rinteillä varvuissa oli poikkeuksellisen paljon vaaleanpunaisia kukkia. Pihlaja ei jää yhtään jälkeen niistä kukinnoissaan ainakaan Rovaniemellä. Tulossa voi olla mellevä pihlajanmarjavuosi ja sen myötä paljon ihailtavaa syksyllä ja talvella rastas-, tilhi-, ja taviokuurnaparvissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s