Tämän kerran taisin olla oikeassa


Edellisessä postauksessa kerroin, että kaakkuri kävi etsimässä mahdollista pesäpaikkaa Prestvannetin lietesaarelta. kaakuriKaksi päivää myöhemmin lintu on hautomassa samalla paikalla. Kaakkuri ei juuri kummoista pesää tee. Lintu kuitenkin haroi kasvustoa ympäriltään ja tunki keräämänsä alleen. Kaakkureita oli tullut lisää tai sitten toissa päivänä osa oli merellä kalastamassa. Tänään laskin niitä 12 yksilöä, joista kolme ainakin oli hautomassa.

Iltapäivällä sateli hiljakseen vettä ja ajelimme kaupungista nelisenkymmentä kilometriejää Kvaløyvågeniin. Menomatkalla ei näkynyt mitään kummempaa, mutta takaisin tullessa tuli vastaan lintu, jota en koskaan ole uneksinut näkeväni täällä. Tien kaiteella istui kolme lokkia: kaksi harmaalokkia ja niitä suurempi vaalea lintu: isolokki. Olemme sen kerran aikaisemmin nähneet Hamningsbergissä Varangilla. Vaikka linnut lähtivät lentoon ennen kuin auto saatiin pysähtymään, kokoero näkyi lentävistä linnuista vielä selvemmin. Havis korvasi ainakin jossain määrin vielä näkymättönissä pysytelleitä ja melkein aina löytyviä harmaahaikaraa, riskilää, merikotkaa ja jo ohi muuttaneita sirrejä ja kurppia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s