Rovaniemeläisiä hemmotellaan


Rovaniemelle on syystä tai toisesta pienen ajan sisään eksynyt muutamia rareja. Pikkutrappi, nummikirvinen ja kuningaskalastaja. Trappia kävin etsimässä maanantaiaamuna, mutta en ilmeisesti löytänyt oikeaa paikkaa. Myöhemmin sain Niskanperän torniin tarkat ohjeet linnun löytämiseksi. En välittänyt enää toistamiseen lähteä etsimään lintua. Samoin ovat kirvinen ja kuningaskalastaja puolestani saaneet elää elämäänsä kaikessa rauhassa.

SONY DSC
SONY DSC

Viherkaupungin rakentaminen etenee. Kadun toisella puolella olevan melkein korttelin mittaisen koulurakennuksen purkaminen alkanee lähipäivinä. Parvekekalustoista ei tarvinne vähiin aikoihin pyyhkiä pölyjä. Rakennuksen ulkopuolinen savupiippu on jo häipynyt maisemasta ja tilalle on tullut rakennusnosturi. Seurasin sen pystytystä ajoittain parvekkeeltani. Ammattimiehet hoitivat homman yhden illan ja yhden työpäivän aikana. Olen armottoman korkeanpaikankammoinen enkä pysty telkkaristakaan seuraamaan korkeilla paikoilla kuvattuja juttuja. Vilkuilin välillä toisella silmällä kahden asentajan töitä. Heillä ei ollut missään vaiheessa minkäänlaisia turvavälineitä. Poikkipuomien asennuksen yhteydessä kaverit liikkuivat puomin ristikkojen päällä pitäen kiinni  yläpuolisista pienoista  Alapuolella muutama kymmenen metriä suoraa pudotusta. En pystynyt enää kuvaamaan sitä työtä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s